Pentagon'un DEAŞ'la Mücadele Stratejisi Gelecek Hafta Trump'a Sunulacak

Başkan Trump’ın talebi üzerine Pentagon tarafından hazırlanan DEAŞ ile mücadele stratejisine yönelik raporun gelecek hafta yeni ABD başkanı Trump’a sunulacağı öğrenildi.

DÜNYA - 2017-02-22 01:12:06

Başkan Trump’ın talebi üzerine Pentagon tarafından hazırlanan DEAŞ ile mücadele stratejisine yönelik raporun gelecek hafta yeni ABD başkanı Trump’a sunulacağı öğrenildi.

Çiçeği burnunda ABD başkanı Donald Trump'ın talebi üzerine, ABD Savunma Bakanlığının (Pentagon) tarafından hazırlanan DEAŞ ile mücadele stratejisine yönelik rapor ve önerilerin Beyaz Saray’a gelecek hafta sunulacağı belirtildi.

BU HAFTA PENTAGON’A VERİLEN SÜRE SONA ERECEK

Konu hakkında bir açıklama yapan Pentagon sözcüsü Deniz Albay Jeff Davis, DEAŞ ile mücadele stratejisine yönelik raporun hazırlanması için Pentagon'a verilen 30 günlük sürenin bu hafta sonunda biteceğini belirterek, gelecek hafta başında Beyaz Saray'a raporun ve önerilerin sunulması için ABD'li askeri uzmanların "hummalı bir şekilde çalışmaya devam ettiklerini" dile getirdi.

SADECE SURİYE DEĞİL, DİĞER ÜLKELER DE VAR

Pentagon sözcüsü Deniz Albay Jeff Davis açıklamasında hazırlanan raporun sadece Irak ve Suriye'de DEAŞ ile mücadeleyi kapsamadığını, aynı zamanda Afganistan, Libya ve diğer ülkelerde örgütle askeri ve sivil unsurlarla mücadele etmeye yönelik tavsiyeler içerdiğini belirtti.

RAPORUN İÇERİĞİ HAKKINDA BİLGİ VERMEDİ

Raporun gelecek hafta başında Beyaz Saray’a sunulacağını açıklayan sözcü, raporun içeriği hakkında herhangi bir bilgi vermezken, söz konusu çalışmanın "genel bir strateji çerçevesi" çizeceğini ve Pentagon ile birlikte Dışişleri ve istihbarat girdilerinin de kullanılarak hazırlandığını söyledi.

 

 

Günün Diğer Haberleri