Yurt Dışında Yaşayan Türklere Müjde! Türkiye’de Aldıkları İlk İşyeri ve Konutlarda KDV Yok!

Çalışma veya oturma izni alarak 6 aydan daha fazla yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları için de artık yabancılara uygulanan sistem uygulanacak. Yabancılar gibi, Yurt dışında yaşayan Türkler de Türkiye'de aldıkları ilk konut ve işyeri için KDV ödemeyecek. Ülkemizden konut ve iş yeri alan yabancılara satış bedelini yurt dışından getirilecek dövizle ödemeleri şartıyla uygulanan ilk aldıkları iş yeri ve konutta KDV yok sistemi artık yurt dışında yaşayan Türkler için de uygulanacak. Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları da aynı şartları yerine getirmeleri durumunda Türkiye’de aldıkları ilk konut ve iş yeri için KDV ödemeyecek. TBMM GENEL KURULUNDA KABUL EDİLDİ TBMM Genel Kurulunda görüşülen Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin birinci bölümünde kabul edilen maddelere göre, Bakanlar Kurulu tapu harcı oranını, gayrimenkullerin türleri, gayrimenkul sertifikası karşılığı edinimi, sınıfları, büyüklükleri, bulunduğu yer ve vergi değerleri itibarıyla bir katına kadar artırmaya, onda birine kadar indirmeye yetkili olacak. ürkiye'ye yerleşmeyen yabancı uyruklu kişiler ile iş merkezi Türkiye'de olmayan iş yeri ya da Türkiye'de kazanç elde etmeyen kurumlar, satış bedelini yurt dışından getirilecek dövizle ödemeleri şartıyla, ilk aldıkları iş yeri ve konutta KDV ödemeyecek. ALDIKLARI GAYRİMENKULU BİR YIL SATAMAYACAKLAR KDV istisnasından yararlanarak Türkiye'de konut veya iş yeri satın alanlara, bu gayrimenkullerini bir yıl satmama şartı getirildi. Bu konut ve iş yerlerinin bir yıl içerisinde satılması halinde, zamanında alınmayan vergi tahsil edilecek.

EKONOMİ - 2017-02-22 22:40:59

Çalışma veya oturma izni alarak 6 aydan daha fazla yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları için de artık yabancılara uygulanan sistem uygulanacak. Yabancılar gibi, Yurt dışında yaşayan Türkler de Türkiye'de aldıkları ilk konut ve işyeri için KDV ödemeyecek.

Ülkemizden konut ve iş yeri alan yabancılara satış bedelini yurt dışından getirilecek dövizle ödemeleri şartıyla uygulanan ilk aldıkları iş yeri ve konutta KDV yok sistemi artık yurt dışında yaşayan Türkler için de uygulanacak. Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları da aynı şartları yerine getirmeleri durumunda Türkiye’de aldıkları ilk konut ve iş yeri için KDV ödemeyecek.

TBMM GENEL KURULUNDA KABUL EDİLDİ

TBMM Genel Kurulunda görüşülen Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin birinci bölümünde kabul edilen maddelere göre, Bakanlar Kurulu tapu harcı oranını, gayrimenkullerin türleri, gayrimenkul sertifikası karşılığı edinimi, sınıfları, büyüklükleri, bulunduğu yer ve vergi değerleri itibarıyla bir katına kadar artırmaya, onda birine kadar indirmeye yetkili olacak. ürkiye'ye yerleşmeyen yabancı uyruklu kişiler ile iş merkezi Türkiye'de olmayan iş yeri ya da Türkiye'de kazanç elde etmeyen kurumlar, satış bedelini yurt dışından getirilecek dövizle ödemeleri şartıyla, ilk aldıkları iş yeri ve konutta KDV ödemeyecek.

ALDIKLARI GAYRİMENKULU BİR YIL SATAMAYACAKLAR

KDV istisnasından yararlanarak Türkiye'de konut veya iş yeri satın alanlara, bu gayrimenkullerini bir yıl satmama şartı getirildi. Bu konut ve iş yerlerinin bir yıl içerisinde satılması halinde, zamanında alınmayan vergi tahsil edilecek.

 

 

Günün Diğer Haberleri