Adı üstünde onlar daha çocuk…

Filistin'in Batı Şeria bölgesinde yeni eğitim-öğretim yılı pazar günü başladı. Gazzeli çocuklar ise İsrail'in saldırıları nedeniyle okula başlayamadı. Gazze’de Birleşmiş Milletler okuluna sığınan Gazzeliler, buruk bir yaz tatili geçirmenin üzüntüsünü yaşıyor.

DÜNYA - 2014-08-26 20:10:57

Gazze’de ne çalan bir tenefüs zili, ne top oynayan çocuklar ne de ders işlenecek bir ortam var. Kan, gözyaşı, ölüm ve derin bir sessizlik hakim Gazzelilerin sığındığı okula…

 

İsrail bombalarından kaçan Filistinlilerin sığındığı Birleşmiş Milletler okulunda, bir yaz tatili, mermi ve bomba sesleriyle gelip geçti.

Dünyanın pek çok ülkesinde tatilinin tadını çıkaran çocuklar, okullara dönmenin heyecanını yaşarken, Gazze'de çocuklar ya bombaların altında can verdi ya da ailesinin acımasızca katledilmesine seyirci kaldı.

 

Okul sıralarında defteri süslemesi gereken 10 yaşındaki Verda Ebul'l Omereyn, sığındıkları okulun duvarlarına resimler çizerek mutlu olmaya çalıştığını şu sözlerle ifade ediyor: "Kaçarken babamın aldığı yeni boya kalemlerimi ve defterlerimi yanıma alamadım. Oysa yaz tatilinde bunlarla resimler çizmeyi, bayramda yaptığım resimlerle odamı süslemeyi hayal etmiştim. Ancak bunlar şu an benim için imkansız."

 

13 yaşındaki Rim Sekik'in bayramlık elbiseleri, İsrail bombalarının yıktığı evlerinin enkazında kaldı. Sekik, "Neden bayram sevinci yaşayamadık, neden okullarımıza gidemiyoruz. Burada ne elbiselerim ne oyuncaklarım ne de odam var. Artık savaş bitsin ve okuluma, arkadaşlarıma kavuşayım” diyerek üzüntüsünü ifade ediyor dili döndükçe.

 

10 yaşındaki Esil Mahmud ise tatil ve bayram sevincini yaşayamadıklarını şu sözlerle anlatıyor: “Tatil başladığı günden bu yana sadece büyük bir korku yaşıyorum. Hep ağlıyorum. İsrail, her zaman bomba atıyor. Dışarı çıkıp hiç oynayamıyoruz. Dünyanın diğer ülkelerindeki çocuklar gibi bir yaz tatili geçiremedim."

 

Onlar, Filistinli çocuklar, bombaların altında can veren yüzlerce küçük bedenden sadece bazıları. Kiminin annesi, kiminin babası, kiminin de hiçbir yakını yok artık. Adı üstünde onlar daha çocuk. Bombaların altında el ele verip oyun oynayacak kadar çocuk...

 

 

ÖZEL HABER

Günün Diğer Haberleri