Antalya'nın Alanya İlçesinde Kedi Katliamı! 30 Kediyi Vahşice Katlettiler

Antalya’nın Alanya ilçesinde kimliği belirsiz kişiler 1 günde 30’a yakın kediyi katletti. Ölmek üzere olan bir köpek ise hayvan severler tarafından yapılan müdahalelerle kurtarıldı.

GÜNCEL - 2017-02-25 13:08:33

Antalya’nın Alanya ilçesinde kimliği belirsiz kişiler 1 günde 30’a yakın kediyi katletti. Ölmek üzere olan bir köpek ise hayvan severler tarafından yapılan müdahalelerle kurtarıldı.

Antalya'nın Alanya İlçesi Mahmutlar Mahallesi Barbaros Caddesi'nde dün sabah meydana gelen olayda, mahalle sakinleri yerde 9 kedinin hareketsiz olarak yattığını gördü. Bu sırada bir köpek de yerde can çekişiyordu. Olayın etkisi ile büyük şok yaşayan vatandaşlar durumu hemen yetkililere bildirdi. Alanya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü görevlileri hemen olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Yerde kıvranan köpeğe ise vatandaşlar yoğurt ve ayran verip kusturdu. Köpek bu sayede kurtarılırken, zehirlediği düşünülen kediler ise Alanya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü görevlileri tarafından poşetlere konularak olay yerinden alındı.

HAYVAN SEVERLER PROTESTO EDECEK

Konu hakkında bir açıklama yapan Alanya Hayvanlar Eşittir Yaşam Derneği Başkanı Mehmet Ergun, yetkililere olayı ilettiklerini ancak 4 saat boyunca hiç kimsenin gelmediğini belirtti. Bunun üzerine Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nü aradığını söyleyen Ergun, onlardan da biz ilgilenmiyoruz yanıtını aldığını söyledi. Daha sonra olay yerine belediye işçilerinin geldiğini ve kedileri poşete koyarak götürdüğünü söyleyen Ergun, hayvanseverler olarak bu durumu protesto edeceklerini belirtti.

ŞİKÂYETÇİ OLACAKLAR

Alanya'ya suç duyurusunda bulunmak için geleceğini belirten Dünya Kedi Irkları Başkanı Mehmet Emin Hocaoğlu, olayın takipçisi olacağını ve insanların artık kolay kolay bir canlıya kıyamaması için bunu yapanların cezasını çekmesi gerektiğini söyledi.

30’A YAKIN KEDİ BİR GÜNDE TELEF OLDU

 

Konu hakkında Alanya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan açıklamada ise dünden itibaren ilçenin farklı noktalarında benzer yönde ihbar geldiğini belirterek, zehirlendikleri düşünülen 30 kedinin bir günde telef olduğu açıklandı. 

Günün Diğer Haberleri