Atatürk portresi Guiness’e hazır

Anıtkabir’de bir rekor denemesi yapıldı. Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 92. Yıldönümünde, 6 bin kişinin bir araya gelmesiyle Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal’in silueti oluşturuldu.

GÜNCEL - 2014-08-26 21:03:50

6 bin kişinin sabah saatlerinde Anıtkabir’de toplanmasıyla başlanan dev Atatürk portresi tamamlandı. Şimdi portrenin Guiness Rekorlar kitabına girip girmeyeceği merak ediliyor.

 

6 BİN KİŞİ KATILDI

Anıtkabir’de 6 bin kişinin katılımıyla dev bir rekora imza atıldı.  Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün silüeti oluşturuldu. 6 bin kişinin yer aldığı dev organizasyonda Atatürk’ün silüetinin “ Dünyanın En Büyük Portresi” olarak Guiness Rekorlar kitabına girip girmeyeceğinin neticesi bekleniyor.


MUHTEŞEM GÖRÜNTÜ

Organizasyona bugün saat 10.30’dan itibaren Anıtkabir’e giriş yapmaya başlayan 13 yaşından büyük ve siyah giyinen ilk 6 bin kişi dahil edildi.  Meydan muharebesinin 92.yılını kutlayan yüz binlerce insan Atatürk resimli gösterileriyle de coşkulu bir eğlence sundular. 6 bin kişinin yaklaşık 20 dakika boyunca hareketsiz durduğu siluet gösterisi havadan çekilerek ekranlara yansıtıldı. Atatürk siluetini görenler gözlerine inanamadı.


MUHABİRE SALDIRDILAR

Beyaz TV muhabiri, haberleştirmek için bulunduğu rekor denemsinden önce beyaz giydiği için saldırıya uğradı. Birçok kişi muhabire beyaz giydiği için tepki gösterirken, başka muhabirlerin de beyaz giymesi ve saldırıya uğramamaları dikkatlerden kaçmadı. 

Günün Diğer Haberleri