Balıkçılar Bu Defa Elleri Boş Dönmedi! Sinop'ta 3 Bin Kasa Hamsi Avlandı

Uzun süredir balık avından elleri boş dönen balıkçılar, bugün Sinop’ta 3 bin kasa hamsiyle limana geldi. Yükselen balık fiyatları sonunda bu gelişme hep balıkçıların hem de alıcıların yüzünü güldürdü.

EKONOMİ - 2017-02-26 23:02:05

Uzun süredir balık avından elleri boş dönen balıkçılar, bugün Sinop’ta 3 bin kasa hamsiyle limana geldi. Yükselen balık fiyatları sonunda bu gelişme hep balıkçıların hem de alıcıların yüzünü güldürdü.

Sinop’tan gelen iyi haber balık fiyatlarının düşmesi için umut verici oldu. Hem olumsuz hava şartları hem de azalan balık nedeniyle, tezgahlarda balık fiyatları adeta uçmuştu. Bugün balıkçıların da alıcının da yüzünü güldüren haber, Sinop’tan geldi. Sinop’ta balık avına çıkan balıkçılar, bugün limana 3 bin kasa balıkla geri döndü. Vatandaşlar da bu gelişme nedeniyle balık fiyatlarının düşeceği yönünde umutlanmaya başladı. Çünkü son dönemlerde balık fiyatları adeta el yakmaya başlamıştı. Sinop’un Akliman mevkiine getirilen 3 bin kasa balığın bir kısmı kentteki tezgahlarda satışa sunuldu. Balıkların geri kalanı ise farklı şehirlere gönderilmek üzere kamyonlara yüklendi. Avlanmanın sevincini yaşayan balıkçılar, limanda bulunan bazı vatandaşlara da hamsiyi ücretsiz dağıttı.

BALIKÇILAR MUTLU OLDU

 

Konu hakkında bir açıklama yapan Sinop-Kastamonu Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Bayrak, artık avlanma sezonunun bitmesine yakın yaşanan bu gelişmeden oldukça mutlu olduğunu, balıkçıların da bu durumdan memnun olduğunu söyledi. Birkaç gündür olumlu hava şartlarının bölgede etkili olduğunu belirten Bayrak, “Balıkçılarımız İnceburun açıklarında güzel avcılık yaptılar. Çok şükür limana da binlerce kasa hamsiyle döndüler. Sezon sonuna yaklaştığımız bir dönemde avlanan hamsi miktarı balıkçılarımızı mutlu etti." ifade etti. Bayrak aynı zamanda, hamsinin çok olması durumunda fiyatlarında düşeceğini dile getirerek, Sinop’ta bu durumun hemen fiyatlara yansıdığını ve hamsinin kilogramının 10 liradan satılmaya başlandığını belirtti. 

Günün Diğer Haberleri