İzmir Bornova'da Büyük Skandal! Engelliler Okulundaki Engelli Kızlara İstismar İddiası

İzmir Bornova'dan gelen bir istismar haberi herkesi şoke etti. İddialara göre engelli gençlerin eğitim gördüğü bir okulda zihinsel engelli 3 kıza istismarda bulunan öğretmen tutuklandı.

GÜNCEL - 2017-02-27 08:54:10

İzmir Bornova'dan gelen bir istismar haberi herkesi şoke etti. İddialara göre engelli gençlerin eğitim gördüğü bir okulda zihinsel engelli 3 kıza istismarda bulunan öğretmen tutuklandı. 

İzmir Bornova’da yaşları 20 ile 24 arasında değişen engelli gençlerin eğitim gördüğü bir okulda zihinsel engelli 3 genç kıza bir öğretmenin cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi. 62 yaşındaki öğretmen Ş.G.’nin cinsel istismardan tutuklandığı ve savcılığın hazırladığı iddianamede öğretmen hakkında 75 yıla kadar hapis cezası istendiği öğrenildi. Kızların zeka yaşlarının 5 – 10 arasında değiştiği ve istismar olayını bir kadın öğretmenin fark ederek durumu polise bildirdiği öğrenildi.

22 YAŞINDAKİ KIZ ÖĞRETMENE ANLATTI

Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede, 14 yıldır bu okulda eğitim gördüğü öğrenilen 22 yaşındaki %70 engelli genç kız, kadın öğretmen H.U.’nun okul bahçesinde gözlerine dakikalarca korku dolu baktığı ve ardından da öğretmene çok korktuğunu, yalnız olacakları bir yere gittiklerinde kendisine önemli bir şey anlatacağını söyledi. Daha sonra da gittikleri yerde kadın öğretmene önce “Ş.G. öğretmen bize kötü şeyler yapıyor” dedi ve daha sonra da her şeyi anlattı.

KIZLARA ÇIPLAK KADIN RESMİ GÖSTERİYORDU

Mağdur öğrencinin anlattıklarına göre öğretmen Ş.G’de ders işlediği iki ayrı flaş bellek bulunuyordu. Derste erkeklere çiçek fotoğrafları gösteren Ş.G, kızlara ise çıplak kadın fotoğrafları ve filmler izletiyordu. Üstüne bir de kızları ‘Yaptıklarımı ailelerinize söylerseniz, Bodrum kata götürüp farelere yediririm’ diyerek tehdit ediyordu. Benzer bir ifadeyi de Yüzde 50 engelli B.K.’nın verdiği öğrenilirken, diğer mağdur E.Y’nin ise yüzde 90 engelli olduğu için ifade veremediği öğrenildi.

ÖĞRETMENİN FLASH BELLEKLERİNE EL KONULDU

 

Genç kızların iddia ettiği gibi masasında 2 flaşh bellek bulunan öğretmenin suçlamaları kabul etmediği, ancak buna rağmen tutuklandığı belirtildi. Flash bellekler hakkında da açıklama yapan Ş.G, “Hiçbir öğrenciye cinsel istismarda bulunmadığım gibi temasım olmadı. Flash bellek içinde ders notları var. Daha önce sildiğim cinsel içerikli videolar da olabilir” ifadelerini kullandı. 

Günün Diğer Haberleri