AK Parti'de kongre heyecanı

AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi bugün Arena Spor Salonu'nda yapılacak. Partililer, kongrenin yapılacağı Arena Spor Salonu'na alınmaya başlandı. AK Parti Genel Başkan adayı ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile eşi Sare Davutoğlu evinden ayrılıp kongrenin yapıalcağı salona doğru yola çıktı. Erdoğan ve Davutoğlu salona girecek ve katılımcıları selamlayacaklar.

SİYASET - 2014-08-27 09:50:52

AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi için partililer, Arena Spor Salonu'na alınmaya başlandı. AK Parti Genel Başkan adayı ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile eşi Sare Davutoğlu, evinde ayrıldı. 09.40'da salona girecek olan Davutoğlu ve eşi katılımcıları selamlayarak konuşma yapacak.


Kongreye katılmak üzere Ankara içinden ve dışından binlerce kişi Arena Spor Salonu'na akın etti. Spor salonu önünde ve çevresinde bekleyenlere kumanya ve su servisi yapıldı. Misafirler yapılan aramaların ardından salona alınmaya başlarken, doluluk nedeniyle içeriye alınmayanlar dışarıda kurulan dev ekranlarda kongreyi takip edecek.

 

70 BİN KATILIM BEKLENİYOR

"Hep Birlikte Yeni Türkiye" temasını taşıyan kongrenin yapılacağı salonda, "Hayallerimiz var sevdamız var", "Şimdi Türkiye zamanı", "Biz birlikte Türkiyeyiz", "Yeni hedefler yeni Türkiye", "Durmak yok yola devam", "Her şey Türkiye için, bu ışık sönmeyecek" pankartları yer alıyor. Kongre salonunda delegeler, engelliler, gazeteciler ve köşe yazarları için ayrı platformlar bulunuyor.

 

 

Kongrenin yapılacağı salona, AK Parti Genel Başkan adayı ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile eşi Sare Davutoğlu'nun saat 09.40'da girmeleri ve katılımcıları selamlamaları bekleniyor. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan'ın ise saat 09.45'te salonda bulunmaları ve burada hazırlanan platform üzerinde tur atarak partilileri selamlamaları öngörülüyor. Erdoğan'ın siyasi yolculuğunu anlatan belgesel filmin gösterileceği kongrede, Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan konuşma yapacak.

 

 

Kongreye katılan konukların takdim edilmesinin ardından, AK Parti'nin siyasi yolculuğunu anlatan bir başka belgesel filmin gösterimi daha yapılacak. Kongre, genel başkan adayı Davutoğlu'nun konuşmasının ardından, yabancı konuklar için düzenlenen resepsiyonla devam edecek.

Seçimin sonuçlandırılması ve divan tarafından seçim sonuçlarının ilan edilmesini takiben genel başkanın teşekkür konuşması ile sürecek olan kongre, divan başkanının kongreyi kapatmasıyla son bulacak.


Günün Diğer Haberleri