AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi izlenimleri

AK Parti’de kongre heyecanı büyük coşkuyla başladı. Sabahın erken saatlerinden beri Ankara Arena Spor Salonu'nun içinde ve dışında bekleyen yaklaşık 70 bin kişi Davutoğlu'nun ve Erdoğan'ın salona girişini coşkuyla karşıladı.

SİYASET - 2014-08-27 10:33:40

AK Parti'de kongre heyecanı büyük coşkuyla başladı. Ankara dışından ve içinden gelen binlerce partili saat 07.00'den itibaren kongrenin yapılacağı Ankara Arena Spor Salonu'na akın etti.

 

Yaklaşık 70 bin kişinin katılacağı ön görülen kongrede, salona sığmayanlar için dışarıda dev ekranlar kuruldu. Delegeler, engelliler, gazeteciler ve köşe yazarları için de içeride ayrı platformlar yer aldı. Salonu dolduran davetliler, AK Parti Genel Başkan adayı Ahmet Davutoğlu'nu sloganlar atarak, ellerinde AK Parti bayraklarını sallayarak bekledi.

 

TRAFİK KİLİTLENDİ

09.40'ta salona gelmesi beklenen Ahmet Davutoğlu, Arena Spor Salonu'nun etrafında trafiğin kilitlenmesi sebebiyle saat 10.00'da kongreye vardı. Sayın Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu platforma çıkarak salona gelen misafirleri selamladı. Misafirler, partililer, salonun dışındaki on binlerce AK Partili de ayağa kalkarak, Davutoğlu'na coşkuyla karşılık verdi.

 

İNANDIK HAKKA GÜVENDİK HALKA

"İnandık hakka, güvendik halka" sloganları eşliğinde partililerle selamlaşan Davutoğlu, eşiyle birlikte kendi için ayrılan koltukta yerini aldı. Dışarıda 50 bin kişiye içeride 20 bin kişiye ulaşan kalabalık, çalan müziklere eşlik ederek 12. Cumhurbaşkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın salona girmesini sabırsızlıkla bekledi. Ankara Arena Spor Salonu'na çıkan bütün yolların kilitlendiği ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konvoyunun salona ulaşmakta büyük güçlük çektiği görüntülendi.

 

Erdoğan'ın konvoyunun salona ulaşması için polisler de bir taraftan trafiği rahatlatmak için çaba sarf etti. Güçlükle salona ulaşan Erdoğan, dışarıda kendisini bekleyen kalabalığı selamladı. Ardından partililere kısa bir konuşma yapan Erdoğan, bu günün bir veda değil Fatiha olduğunu hatırlatarak salona girdi. Davutoğlu ve Erdoğan'ın konuşmasının ayrıntıları gelecek.


Günün Diğer Haberleri