Çağlayan Adliyesi'nde Rüşvet Skandalı! Her Yıl 1 Milyon Rüşvet Alıyorlarmış

İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde dün düzenlenen operasyonda yıllardır devam eden rüşvet iddiası gün yüzüne çıktı. Polis ekipleri dün mesai bitimine yakın bir saatte Çağlayan Adliyesi’ne baskın düzenledi.

GÜNCEL - 2017-03-03 11:38:17

İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde dün düzenlenen operasyonda yıllardır devam eden rüşvet iddiası gün yüzüne çıktı. Polis ekipleri dün mesai bitimine yakın bir saatte Çağlayan Adliyesi’ne baskın düzenledi.

Çağlayan Adliyesi’nde rüşvet skandalı dün İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından mesai bitimine yakın düzenlenen operasyonla gün yüzüne çıktı. İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne konu hakkında çok sayıda şikayet geldiği ve ekiplerin de bu nedenle harekete geçtikleri öğrenildi. Yapılan incelemelerde İcra Müdürlüklerinde her yıl 1 milyon lira rüşvet alındığı belirlendi. Bunun üzerine İstanbul Çağlayan Adliyesi içerisinde bulunan 14 farklı icra müdürlüğüne dün mesai bitiminin hemen öncesinde polis tarafından operasyon yapıldı.

DOSYA BAŞINA 100 TL İLE 10 BİN TL ARASINDA RÜŞVET

Çağlayan Adliyesinde 18 icra müdürü Hukuk büroları ve işyerlerinin sahiplerince her dosya başına 100 TL ile 10 Bin TL civarında rüşvet aldıkları gerekçesi ile gözaltına alındı. Bunun yanı sıra icra müdür yardımcısı ve icra katipleri de gözaltına alınanlar arasında yer aldı.

TEKNİK VE FİZİKİ TAKİP YAPILDI

Polis ekipleri gelen ihbarlar üzerine teknik ve fiziki olarak 14 icra müdürlüğünü takibe aldı. Takipler gizli kameralarla yapıldı ve icra müdürlüğünde işlem yapanların dosyalar arasında rüşvet verdiği saniye saniye görüntülendi. Bu kayıtlar üzerine mesai bitimine çok kısa bir süre kala mali polis tarafından İcra müdürlüklerine operasyon düzenlendi.

TOPLAM 18 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Mali Şube polislerinin operasyonunun ardından 15 icra müdürü ve yardımcısı, 3 icra katibi olmak üzere 18 kişi polis tarafından gözaltına alındı. Şahıslar emniyette yapılan ilk sorgulamalarında suçlamaları kabul etmedi.

 

 

Günün Diğer Haberleri