Dışişeri’nden Yemen uyarısı

Yemen’de son günlerde yaşanan olaylar nedeniyle Dışişleri Bakanlığı açıklama yaparak, bu ülkede bulunan vatandaşların ayrılmasını istedi.

GÜNCEL - 2014-08-27 13:17:59

Dışişleri Bakanlığı yaptığı yazılı açıklama ile, Yemen'deki gösteriler nedeniyle Türk vatandaşlarına bu ülkeye seyahat etmekten kaçınmaları söyledi. Bu ülkede bulunan vatandaşların ise ülkeden ayrılması için uyardı.

 

VATANDAŞLARIN GÜVENLİĞİ İÇİN…

Dışişleri Bakanlığı'nın seyahat duyurusunda, Yemen’de kamu düzeninin son günlerde önemli ölçüde bozulmasına dikkat çekilerek, mecburiyet olmadıkça Yemen’e seyahate edilmemesini istendi.

 

Türk vatandaşlarının her halükarda şahsi güvenlikleri için gerekli tüm tedbirleri almaları ve her koşulda müteyakkız bulunmaları, bu bağlamda olası çatışma mahallerinden ve kalabalıklardan uzak durmalarının önem taşıdığı belirtilen açıklamada, "Vatandaşlarımızın, bakanlığımız ve Sana Büyükelçiliğimizce yapılabilecek uyarı ve duyuruları takip etmeye devam etmeleri yararlı olacaktır" denildi.

 

Yemen'de yönetim karşıtı Şii Husi hareketi, hükümetin görevden alınması için bir süredir gösteriler düzenliyor. Açıklamada, Yemen'de bulunan Türk vatandaşlarının Sana Büyükelçiliği ile bakanlığın konsolosluk çağrı merkezine başvurmalarının mümkün olduğu kaydedildi.


Günün Diğer Haberleri