Annesini Döven Üvey Babasını Öldürmüştü Mahkemede Beraat Etti

Bursa’da bir genç kız, annesini darp eden üvey babasını bıçaklayarak öldürmüş ve ev hapsi cezası almıştı. Genç kız, görülen son duruşmasında beraat etti.

GÜNCEL - 2017-03-08 10:28:58

Bursa’da bir genç kız, annesini darp eden üvey babasını bıçaklayarak öldürmüş ve ev hapsi cezası almıştı. Genç kız, görülen son duruşmasında beraat etti.

Bursa’nın Osmangazi ilçesinde geçtiğimiz yıl Haziran ayında, 21 yaşındaki F.T, annesini sürekli darp eden üvey babası Nihat Vural’ı bıçaklayarak öldürmüştü. Genç kız, olayın ardından mahkemeye çıkartılmış ve mahkeme ev hapsi cezası vermişti.

CELSE ARASINDA EV HAPSİ KALDIRILMIŞTI

Bursa 7. Ağır Ceza Mahkemesinde hakkında 12 ila 18 yıl arasında hapis cezası istenen genç kızın ev hapsi de kaldırılmış ve tutuksuz yargılanmasına devam edilmişti. Genç kız ilk duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla Kütahya'dan bağlanarak katılmış, avukatı ve annesinin hazır bulunduğu duruşmada, üvey babasının 3 buçuk yıldan beri hem kendisini hem de annesini darp ettiğini söyledi. Olay günü de üvey babasının annesinin boğazına makas dayadığını gördüğünü söyleyen genç kız, kendisinin ayırmak istediğini ancak üvey babasının kendisine de tokat attığını kendisinin de bunun üzerine bıçak alarak üvey babasını yaraladığını ve pişman olduğunu söyledi.

OY ÇOKLUĞU İLE MEŞRU MÜDAFAA KARARI VERİLDİ

 

Annenin de kızının ifadesine benzer ifade verdiği, kocasının kendisine sürekli şiddet uyguladığını söylediği ve astım hastası olduğu için o gün kocası boğazını sıktığında bayıldığını ve kocasından boşanmak istemesine rağmen çocukları ile tehdit ettiği için ayrılamadığını söyledi. Genç kız hakkında mahkeme heyeti beraat kararı verdi. Olay oy çokluğu ile meşru müdafaa sayıldı. 

Günün Diğer Haberleri