Dışişleri Bakanlığı’ndan Gazze açıklaması

İsrail ile Gazze arasında dün uzun süreli ateşkes görüşmeleri yapılmıştı. Filistin Otoritesi Başkanı Mahmus Abbas, Türkiye Cumhuriyeti 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı arayarak sevindirici haberi vermişti. Türkiye Dışişleri Bakanlığı, İsrail ile Filistin arasında sağlanan ateşkesle ilgili bugün bir açıklama yayımladı.

DÜNYA - 2014-08-27 14:45:24

İsrail ile Gazze arasındaki kalıcı çözüme varıldı. Taraflar arasında uzun süreli ateşkes ilan edildi. Türkiye Dışişleri Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin bölgede kalıcı çözüme yönelik çabalar için uygun zemin oluşturacağını ifade etti.

 

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, İsrail ve Filistin arasında, Gazze'de süresiz ateşkes ilan edilmesinden duyulan memnuniyet dile getirildi. Ateşkes süresince Gazze'nin yeniden imarı için gerekli olan malzemelerle acil insani ihtiyaçların girişi için İsrail ve Gazze arasındaki kapıların açılmasının, Gazze'ye mal ve insan girişi üzerindeki kısıtlamaların tümüyle kaldırılması için bir başlangıç olarak görüldüğü vurgulandı. Ateşkese riayet edilmesi ve taraflar arasındaki müzakerelerde tüm ihtilaflı konuların çözüme kavuşturulmasının önem taşıdığının belirtildiği açıklamada, "Türkiye, Filistin halkının meşru taleplerini karşılayacak sürdürülebilir bir ateşkes sağlanması doğrultusundaki çabalarını önümüzdeki dönemde de kararlılıkla sürdürecektir." denildi.

 

Gazze’de ateşkes sağlanması dün coşkuyla kutlandı. Sokağa çıkan çocuk, genç, yaşlı bütük Gazzeliler sevinç gösterileri düzenledi. Sokakta konvoylar oluşturuldu. Araçların üzerine çıkan çocuklar şarkılar söyleyerek, dans etti.

Günün Diğer Haberleri