Obama: “Amerika yapılanları asla unutmaz”

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama, IŞİD’ yönelik sert mesajlar verdi. Bir konferansta konuşma yapan Obama, ABD’li gazeteci James Foley’in infaz edilmesine de değindi.

DÜNYA - 2014-08-27 15:29:42

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama, katıldığı bir konferansta öldülen ABD’li gazeteci James Foley’in idamına değinerek IŞİD’e yönelik sert mesajlar verdi. Başkan Obama, Foley'nin infaz edilmesine yönelik Amerika’nın asla yapılanları unutmayacağını belirtti. Obama ayrıca, Amerika’nın elinin her yere uzanacağının da altını çizdi.

 

Kansere benzettiği örgütün kökünün kazınmasının kolay olmayacağını belirten Barack Obama, adaletin yerini bulacağını kaydetti. Beyaz Saray ise örgüte yönelik operasyonların Suriye yönetimiyle koordineli olmayacağını açıkladı. Yapılan açıklamada, Beşar Esad'ın Suriye lideri olarak tanınmadığına ve bu politikanın değişmeyeceğine vurgu yapıldı. Amerikalı gazeteci James Foley'yi infaz eden örgüt militanının kimlik tespit çalışmalarının ise hala netleşmediği kaydedildi.

 

Uzmanların, yayınlanan görüntülerden hareket ederek zanlının robot resmini oluşturduğu belirtildi. Ayrıca hafta başında serbest bırakılan Amerikalı gazeteci Peter Thoe Curti’in de evine döndüğü belirtildi. 45 yaşındaki gazeteciyi Boston Havaalanı’nda annesi Nancy Curtis’in karşıladığı açıklandı.

Günün Diğer Haberleri