Dedektif Avukat Müvekkilini Büyük Suçlamadan Kurtardı

İzmir'de yaşayan İsmail Yurthan tecavüz suçlaması ile cezaevine girdi. İsmail Yurthan’ın hem cezaevinden hem de büyük suçlamadan kurtulmasını sağlayan ise dedektif gibi çalışan avukatının dikkati oldu.

GÜNCEL - 2017-03-16 11:24:41

İzmir'de yaşayan İsmail Yurthan tecavüz suçlaması ile cezaevine girdi. İsmail Yurthan’ın hem cezaevinden hem de büyük suçlamadan kurtulmasını sağlayan ise dedektif gibi çalışan avukatının dikkati oldu. 

İzmir’in Bornova ilçesinde yaşayan ve kadın ayakkabı imalatçısı olan İsmail Yurthan’ın eski kız arkadaşı N.Ç, tecavüz suçlaması ile polise başvurunca, İsmail Yurthan cezaevine girdi. 18 yıl hapis cezası ile yargılanan Yurthan, suçlamaları hiçbir zaman kabul etmedi. Mahkemeye, eski kız arkadaşı ile birlikte çekilen fotoğraflarını da sundu ancak, hiç kimseyi ikna edemedi. 27 yaşındaki gencin avukatı Abdi Yaşar, bir dedektif gibi çalışarak gencin daha önce sattığı cep telefonunu ve içindeki hafıza kartını buldu. Yaklaşık 6 ay cezaevinde kalan Yurthan, mahkemenin bu fotoğrafları delil olarak kabul etmesi ile serbest kaldı. İsmail Yurthan, kendisine iftira atan eski sevgilisi N.Ç hakkında tazminat davası açmaya hazırlanıyor. 

DAHA ÖNCE DE ŞİKAYET ETMİŞ

Yaklaşık 2 yıl önce birlikte olmaya başlayan çift, daha önce de ayrılmış. İsmail Yurthan’ın eski sevgilisi N.Ç, bu sırada başka biri ile görüşmeye başlamış. Ancak İsmail Yurthan, N.Ç’nin başka bir erkekle görüşmeye başladığını öğrenince dayanamamış ve yeniden N.Ç’ye mesaj atmış. Bunun üzerine genç kadın savcılığa giderek şikayetçi olmuş ancak daha sonra bu şikayetini geri almış. Yeniden barışan çift, bir süre sonra tekrar ayrılınca N.Ç, bu defa İsmail Yurthan’ın kendisine tecavüz ettiğini söyleyerek şikayetçi olmuş ve bu şikayet üzerine Yurthan tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. 

AVUKAT DEDEKTİF GİBİ ÇALIŞTI

Yurthan 18 yıl hapis cezası ile yargılanırken, avukatı onu kurtarmak için dedektif gibi çalıştı. Sosyal medya aracılığı ile genç kadının kendisine çıplak fotoğraflarını yolladığını söyleyen Yurthan, elinde delil olmadığı için bunu ispatlayamadı. Ancak avukatı, Yurthan hapse girmeden önce ikinci el pazarında sattığı cep telefonunu buldu ve hafıza kartından fotoğrafları çıkarttı. İsmail Yurthan bu sayede 6 aydır kaldığı cezaevinden kurtuldu. 

Günün Diğer Haberleri