Devler Ligi’ne gururlu veda

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi Play-off turunda Arsenal’a 1-0 mağlup olarak Devler Ligine veda etti. Beşiktaş’ın her iki maçta ortaya koyduğu futbol beğeni topladı.

SPOR - 2014-08-28 09:37:43

Şampiyonlar Ligi Play-off turunda Beşiktaş, 0-0 biten ilk maçın rövanşında Londra’da Arsenal’a 1-0 mağlup olarak Devler Ligi’ne veda etti. Siyah beyazlı ekip UEFA Avrupa Ligi gruplarında mücadele edecek.

 

Temsilcimiz Beşiktaş, her iki maçta da rakibine karşı üstün bir futbol sergilemesine karşın Devler Ligi'nden elendi. Londra'da Emirates Stadı'nda oynanan ve Portekizli hakem Pedro Proenca Oliveira Alves Garcia'nın düdük çaldığı maçta, Arsenal'e galibiyeti getiren golü 45. dakikada Alexis Sanches kaydetti.

 

Bu arada Arsenal'de Mathieu Debuchy'i 75. dakikada gördüğü ikinci sarı kartın ardından kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Arsenal’a elenen Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi gruplarında mücadele edecek.

 

Maç sonrasında basın açıklaması yapan Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, takımının oynadığı futbolun kendisini tatmin ettiğini, ancak tur atlamak için yeterli olmadığını ifade etti. Bilic, Şampiyonlar Ligi’nden elendikleri için çok büyük üzüntü yaşadıklarını ifade ederek, “Rakibi avucumuzun içine almıştık. Her anlamda doğru işler yapıp golü atamamak çok üzücü. Bu elenmeyi unutup bir an önce lig ve Avrupa’daki maçlarımıza odaklanmalıyız” diye konuştu.

 

Bilic UEFA Avrupa Ligi’nde başarılı olmak için yeterli kadroya sahip olduklarının altını çizerek, “Orası için güçlü bir takımız. İki transfer bekliyorum. Birçok kulvarda mücadele edeceğiz. Avrupa bizim için her zaman öncelikli olacak” dedi.

Günün Diğer Haberleri