Profesörün Yediği Pizza 2 Milyon Liraya Mal Oldu!

Telefon dolandırıcıları bu defa İranlı Prof. Mellah’ı hedef aldı. Profesöre evde kalması için pizza getirten dolandırıcılar, 2 milyon lirayı alarak kayıplara karıştı.

EKONOMİ - 2017-03-19 13:49:54

Telefon dolandırıcıları bu defa İranlı Prof. Mellah’ı hedef aldı. Profesöre evde kalması için pizza getirten dolandırıcılar, 2 milyon lirayı alarak kayıplara karıştı. 

Telefon dolandırıcıları bu defa 92 yaşındaki İranlı ünlü profesör Hüsrev Mellah’ı kurban seçti. İstanbul Sarıyer’de yaşayan ünlü profesörün evine gelen ve burada bulunan paralarını alan dolandırıcıların, ünlü profesörün evden çıkmaması için yanlarında pizza getirdikleri ve daha sonra da paraları alarak kaçtıkları öğrenildi. 

KENDİLERİNİ POLİS MEMURU OLARAK TANITTILAR
Tahran Üniversitesi'nde dekanlık yaptığı öğrenilen 92 yaşındaki İranlı ünlü profesör Hüsrev Mellah’ı arayan telefon dolandırıcıları kendilerini polis memuru olarak tanıttı. Profesöre bir çok bahane sunan dolandırıcılar, bankada bulunan paralarını çekmesini ve kendilerine vermesini, ancak bu şekilde suçsuz olduğunu kanıtlayabileceğini söyledi.  Profesör de çetenin tuzağına düştü. 

PROFESÖRÜN EVİNE ÜÇ DEFA GİTTİLER
Geçtiğimiz hafta yaşanan olayda, dolandırıcılar iddialara göre profesörün Sarıyer'deki evine üç defa gitti. Toplamda iki milyon lirasını aldıkları profesöre, polise gitmemesini, hatta evden çıkmamasını söyleyen dolandırıcılar profesöre, pizza vererek evinden çıkmasını önlediler. Profesör ise olaydan kısa süre sonra dolandırıldığını anlayarak hemen polise haber verdi ve şikayetçi oldu. Polis ekipleri profesörün evinin çevresindeki güvenlik kamerası kayıtlarını toplayarak çalışma başlattı. Kaçan dolandırıcılık çetesi üyelerinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor. 

 

Günün Diğer Haberleri