Nijerya’da eğitime Ebola engeli

Nijerya'da hızla yayılan Ebola virüsüne karşı yeni bir önlem alındı. Okullardaki personellerin virüse karşı eğitilmesi için eğitim- öğretime 13 Ekim'e kadar ara verildi.

DÜNYA - 2014-08-28 13:16:57

Batı Afrika’yı etkisi altına alan Ebola virüsü Nijerya’ya da sıçrayarak 5 kişinin ölümüne sebep olmuştu. Nijerya’da virüse karşı alınan önlemler artırılıyor. Eğitim bakanlığı Nijerya’daki tüm okulların, 13 Ekim'e kadar eğitim-öğretime kapalı tutulmasını kararlaştırdıklarını duyurdu.

 

“ÇALIŞAN PERSONEL EĞİTİLECEK”

Nijerya Eğitim Bakanı İbrahim Şekaru, okullarda çalışan personellerin olası Ebola vakaları karşısında nasıl davranmaları gerektiği konusunda eğitilmesi gerektiğine değinerek, okulların açılmaması gerektiğini kararlaştırdıklarını belirtti. Nijerya hükümeti ise yaptığı açıklamada ülkede yalnızca tek bir Ebola vakası kaldığı için, alınan önemlerin sonuç verdiğini ümit ettiklerini söyledi.

 

Batı Afrika’yı etkisi altına alan ve 1.400'ü aşkın insanın ölümüne yol açan salgın, Nijerya'da da 5 can almıştı. Virüsün Nijerya'ya, uçakla Liberya'dan gelen bir yolcudan sıçradığı tespit edilmişti. Bu arada Dünya Sağlık Örgütü, Sierra Leone'nin doğusundaki Kailahun'da bulunan bir Ebola tahlil laboratuarını, Senegalli bir sağlık görevlisinin virüse yakalanması yüzünden, geçici olarak kapattığını duyurdu.

Günün Diğer Haberleri