Cumhurun Reisi Erdoğan, yemin etti

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu, Cumhurbaşkanı yemin töreni için olağanüstü toplandı. 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yemin ederek Anıtkabir’in yolunu tuttu.

SİYASET - 2014-08-28 14:37:44

TBMM Başkanı Cemil Çiçek başkanlığındaki Genel Kurul, saat 14.00'de açıldı ve yoklama yapıldı. CHP'lilerin usul tartışması istemesi ve Çiçek’in bu talebi reddetmesi,  CHP'lilerin salonu terk etmesine yol açtı. Toplantı yeter sayısının bulunmasıyla birlikte Başkanlığın Genel Kurul'a sunuşları ile Cemil Çiçek'in olağanüstü toplantı çağrısı yazısı okunarak, milletvekillerinin bilgisine sunuldu.

 

TBMM Başkanı Çiçek, daha sonra gündem hakkında bilgi verdi ve Erdoğan'ı salona davet etti. Çiçek, Başkanlık Divanı'nda, Erdoğan'a, YSK tarafından hazırlanan ve 12. Cumhurbaşkanı seçildiğine dair mazbatayı verdi. Kürsüye çıkan 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa'nın 103. maddesine göre, şu şekilde ant içti: "Cumhurbaşkanı sıfatıyla, Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma, Anayasaya, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, Atatürk ilke ve inkılaplarına ve laik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağıma, milletin huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ayrılmayacağıma, Türkiye Cumhuriyetinin şan ve şerefini korumak, yüceltmek ve üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma Büyük Türk Milleti ve tarih huzurunda, namusum ve şerefim üzerine ant içerim."

 

Salonda bulunan milletvekilleri ve konuklar Erdoğan’ı ayakta dinledi. Ardından İstiklal Marşı okundu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir’e gitmek üzere genel kurul salonundan ayrıldı. O sırada Türkiye’nin farklı noktalarında 101 pare top atışı yapıldı.

 

Erdoğan, Anıtkabir'den sonra Çankaya Köşk'e çıkarak, görevi 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den devralacak.


Günün Diğer Haberleri