O Kara Günün Üzerinden 8 Yıl Geçti! Muhsin Yazıcıoğlu'nun Ölümünün 8. Yılı, Hala Suikast Aydınlatılamadı

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, 8 yıl önce bir suikast sonucu aramızdan ayrıldı. Muhsin Yazıcıoğlu ve helikopterde beraberinde bulunan 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazası hala gizemini koruyor. Önce kaza denildi, sonra suikast, şimdi FETÖ iddiaları gündemde. Peki, milyonlarca kişinin sevgisini kazanan Muhsin Yazıcıoğlu kimdir, nasıl bir siyasetçiydi? İşte ölümünün 8. yılında bir kez daha Muhsin Yazıcıoğlu

GÜNCEL - 2017-04-07 21:41:18

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, 8 yıl önce bir suikast sonucu aramızdan ayrıldı. Muhsin Yazıcıoğlu ve helikopterde beraberinde bulunan 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazası hala gizemini koruyor. Önce kaza denildi, sonra suikast, şimdi FETÖ iddiaları gündemde. Peki, milyonlarca kişinin sevgisini kazanan Muhsin Yazıcıoğlu kimdir, nasıl bir siyasetçiydi? İşte ölümünün 8. yılında bir kez daha Muhsin Yazıcıoğlu!

8 yıl önce Kahramanmaraş’ta düşen helikopterde beraberindeki 5 kişi ile birlikte hayatını kaybeden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ölüm yıldönümünde anılıyor. Dün, Sivas’ta bulunan mezarı başında yüzlerce kişi merhum BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu için gözyaşı döktü. 25 Mart 2009 tarihinde meydana gelen kaza ise hala gizemini koruyor. Muhsin Yazıcıoğlu suikastını kim ya da kimler planladı hala bilinmiyor. 

MUHSİN YAZICIOĞLU KİMDİR?
Muhsin Yazıcıoğlu, Sivas’ın Şarkışla ilçesinde dünyaya geldi. 1980 öncesinde Ülkücü Gençlik Derneği‘nin genel başkanlığını yaptı. Darbenin ardından MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası’nda yargılandı ve Mamak Cezaevinde 7 buçuk yıl kaldı. 29 Ocak 1993‘te kurduğu Büyük Birlik Partisi‘nin genel başkanlığını ölümüne dek sürdürdü. Kahramanmaraş mitinginden Yozgat-Yerköy mitingine gitmek için bindiği helikopterin düşmesi sonucunda 25 Mart 2009 tarihinde hayatını kaybetti. Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümündeki şaibeler, üzerinden 8 yıl geçmesine rağmen hala aydınlatılamadı. 

MUHSİN YAZICIOĞLU NEDEN ÖLDÜ?
Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği günden bu yana suikast iddiaları gündemde. Son olarak Yazıcıoğlu’nun ölümü, FETÖ’nün devlete kurduğu bir komplo olarak değerlendiriliyor. 

Günün Diğer Haberleri