İsrail’den Türk kahvesine protesto

İsrailliler, Türk kahvesi satan “Strauss” isimli firmaya tepki yağdırdı. Sosyal paylaşım siteleri üzerinden yapılan boykot çağrısıyla Elite Türk Kahvesi isminin değiştirilmesi talep edildi.

YAŞAM - 2014-08-28 15:44:29

İsrail’in 7 Temmuz’dan beri Gazze’ye sürdürdüğü operasyonlara Türkiye’den de tepki gelmişti. İsrail’i protesto eden vatandaşlar, başta Coco Cola olmak üzere İsrail’e ait ürünleri satın almaktan uzak durmuştu. Öyle ki protestoslar sosyal paylaşım üzerinden de duyurularak boykota çağrı yapılmıştı.

 

Şimdi ise İsrail, Türkiye’ye cevap olarak Türk Kahvesi satan  "Strauss"  isimli firmaya tepki yağdırıyor. İsrail’de 1963’ten beri Strauss firmasının Elite Türk Kahvesi ismiyle ürettiği kahve için İsrailliler boykot başlatırken firmanın facebook sayfasında da Türklerle ilgili ağır yorumlar yer aldı.

 

“BU KAHVEDEKİ TÜRKLÜK NEDİR?”

Kahvede yer alan Türk isminin çıkartılmasını isteyen İsrailliler, sosyal paylaşım siteleri üzerinden yaptıkları yorumlarla, “Bugünlerde Türkiye ile bağlantılı her şeyden iğreniyorum”, “Bu kahvedeki Türklük nedir? Kahve çekirdekleri Türkiye’den değil. Kahve de İsrail de üretiliyor” Türk kahvesini boykot ettiler.

 

“YETER Kİ TÜRK OLMASIN”

Öte yandan, bir İsrailli, “Kahvenin ismi, ‘Siyah/İsrailli/Lezzetli/Harika’ olarak değiştirilebilir. Yeter ki Türk olmasın” diye yorumda bulundu. Bir diğeri ise, “Bu kahvenin ismi insanların duygularını incitiyor. Ürünü boykot etmeliyiz” diye duygularını paylaştı.

"Elite Türk Kahvesi", 1963’ten bu yana Tel Aviv yakınlarındaki Lod kentindeki aynı fabrikada üretiliyor.

Günün Diğer Haberleri