Erdoğan resmen 12.Cumhurbaşkanı

Köşk’te tarihi bir an gerçekleşerek, 12. Cumhurbaşkanı Erdoğan, törenle görevi 11. Cumhurbaşkanı Gül'den devraldı.

SİYASET - 2014-08-28 19:08:38

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül tarafından resmi törenle karşılandı.

 

Erdoğan, köşk’te yapılan devir teslim töreninde Abdullah Gül’ün veda konuşmasının ardından kürsüye çıktı. 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Dava arkadaşıma 7 yıldır yürüttüğü bu kutlu vazifeden ötürü ülkem milletim ve şahsım adına şükranlarımı sunuyorum” dedi

 

Erdoğan, 7 yıl boyunca uyum ve koordine içinde Türkiye’ye hizmetler kazandırdıklarını dile getirerek, “Birlikte olmanın sorumluluğu içinde geldiğimiz bu nokta eserlerle bunu taçlandırmanın vermiş olduğu noktadır. 12 yıl boyunca Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı olarak milli iradenin güçlenmesi, siyasi alanın genişletilmesi, demokrasi standartlarının yükseltilmesi için çaba sarf ettik” diye konuştu.

 

“YENİ TÜRKİYE KAPISI AÇILDI”

“Bugün kapanan dönem eski Türkiye dönemidir” diyen Erdoğan, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Kapıları ardına kadar açılan kapıysa Yeni Türkiye dönemidir. Eski Türkiye’de çeteler vardı, vesayet vardı, siyasetin üzerinde engeller vardı. Adım adım ve sabırla gerçekleştirdiğimiz her bir reformla bu sorunları aştık. En son Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesiyle dünyaya ilan etmiş olduk. 2023 hedeflerine odaklanacağız. Seçilmiş cumhurbaşkanı ve seçilmiş hükümet hedeflerini büyütecektir. Toplumun tüm farklılıklarını birer zenginlik olarak görmek suretiyle Avrupa Birliği yürüyüşü devam edecek, Çözüm süreci olmak üzere 77 milyonun birliği tesis edilecektir.”

 

“MAZLUMLARIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Türkiye’nin dış politikada daha etkin ve güçlü bir çizgide seyredeceğini belirten Erdoğan, Türkiye’nin hiçbir ülkenin iç işlerinde gözü olmadığını, vurguladı. Erdoğan, Filistin davasına güçlü şekilde sahip çıkmaya devam edeceklerini ifade ederek, “Gazze’ye, Suriye’ye insanlara kucak açmamızın sebebi onların insan olmasıdır. Şu anda 200 bin aşkın insanın öldürülmüş olduğu Suriye’ye sessiz kalamazdık. Bunu insani ve vicdani sorun olarak addediyoruz. Bunu da siyasetin merkezine oturtuyoruz. Irak, Afganistan, Somali ve diğer kriz ortamlarında insana verdiğimiz değer için sesimizi yükseltiyoruz. Bizim için derilerinin renginden, altından madenden öte insan vardır, can vardır. Dost olan her insanla dostluğumuzu yüceltmenin gayreti içinde oluruz. Kimse bunu içişlerine müdahale olarak nitelemesin” şeklinde konuştu.

 

Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile beraber yürüdüklerini, yeni Türkiye’nin inşası yolunda yine beraber aynı yolda yürüyeceklerini, ifade etti.


Günün Diğer Haberleri