Şanlıurfa'da Polise Kafa Atan Suriyeliler Gerginliğe Neden Oldu! Şanlıurfalılar Ayaklandı, Linç Etmek İstedi!

Şanlıurfa’da Suriyeli iki şahıs, kendilerine kimlik soran polislerle tartışarak kafa attı. Polise yapılan bu çirkin saldırıya tanık olan vatandaşlar iki Suriyeliyi linç etmek istedi.

GÜNCEL - 2017-04-07 22:57:49

Şanlıurfa’da Suriyeli iki şahıs, kendilerine kimlik soran polislerle tartışarak kafa attı. Polise yapılan bu çirkin saldırıya tanık olan vatandaşlar iki Suriyeliyi linç etmek istedi. 

Şanlıurfa’da bu akşam saatlerinde Balıklıgöl girişinde bulunan Haşimiye Meydanında polisler, iki Suriyeli şahıstan kimlik istedi. Polislere kimliklerini göstermek istemeyen ve saldıran iki şahıs, polislerden birini kafa atarak yaraladı. Bu sırada çevrede bulunan ve olaya tanık olan vatandaşlar, Suriyelileri linç etmeye kalktı. Olay yerine kısa sürede yüzlerce vatandaş toplandı. Suriyelileri vatandaşların elinden kurtaran yine kafa attıkları polisler oldu. 

GERGİNLİK BÜYÜYÜNCE TAKVİYE EKİP ÇAĞRILDI
Suriyelilerden biri polis tarafından olay yerinden götürülürken, biri de canını kurtarmak için bir iş yerine sığındı. Bu sırada olay yerinde toplanan çok sayıda vatandaş, hala linç girişimine devam edince, olay yerine çevik kuvvet sevk edildi. Güvenlik koridoru oluşturan çevik kuvvet ekiplerinin zanlıyı dışarıya çıkarttığı sırada kalabalık güvenlik koridorunu aştı. Polisler, kalabalığı durdurmakta zorlanınca, zanlıyı yeniden içeriye soktu. Polis ekipleri daha sonra güvenlik şeridini iyice genişletti ve olay yerine takviye ekiplerin gelmesi ile zanlı çıkarıldı. 

VATANDAŞLAR SLOGAN ATTI
Toplanan kalabalık zaman zaman taşkınlık yaparken, polis ekipleri biber gaz ile müdahale etmek zorunda kaldı. Kalabalık sık sık "Polise uzanan eller kırılsın" sloganları attı. Olay nedeniyle Şanlıurfa il genelinde güvenlik önlemleri iki katına çıkarıldı.

Günün Diğer Haberleri