1. Aksaray Ihlara Film Festivali

Aksaray, "1. Aksaray Ihlara Film Festivali"ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. "Anadolu'nun kalbinden Türk sinemasına yeni bir soluk" sloganıyla yapılacak festivalde, bölgede sinema sanatı bilincini geliştirmek hedefleniyor.

KÜLTÜR - SANAT - 2014-08-28 20:09:36

Eşsiz doğası ve kültürel mekanlarıyla her yıl çok sayıda yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlayan Aksaray, "1. Aksaray Ihlara Film Festivali"ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 5-7 Eyül'de gerçekleştirilecek festivalde sinema sanatının ve bilincinin geliştirilmesi amaçlanıyor.

 

Festival komitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 1. Aksaray Ihlara Film Festivali, Aksaray Belediyesinin koordinasyonu, Aksaray İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün desteğiyle 5-7 Eyül'de gerçekleştirilecek. Bölgede sinema sanatının ve bilincinin gelişmesi hedefiyle gerçekleştirilecek festivale katılan filmlerin gösterimleri, Aksaray Hükümet Meydanı'nda, açık havada yapılacak.

 

Festival, Orta Anadolu'nun tarihsel ve kültürel zenginliği ile sinemacıları buluşturacak. "Yunus Emre Aşkın Sesi" filmiyle başlayacak festival kapsamında, "El Yazısı", "Kızım İçin", "Benim Dünyam", "Fetih 1453", "Deprem", "Çanakkale Yolun Sonu" ile "İlk Aşk ve Keriz" filmlerinin gösterimleri de yapılacak. Türk sinemasına değer katan oyuncu, yönetmen ve emekçilere çeşitli ödüllerin takdim edileceği festivalde, tüm gösterimler ücretsiz olacak.

 

AKSARAY

Fatih Sultan Mehmet döneminde ele geçirildiğinde defterlere vilayet olarak kaydedilen Aksaray, İstanbul'a yaptırılan zorunlu ev göçleri ve Osmanlı Devlet politikası nedeniyle gerilemiş, ilkin liva, daha sonraları ise kaza haline getirilmiştir.

 

1920 yılında vilayet yapılan Aksaray 13 yıl vilayetlik yapmış, 1933'de çıkarılan hususi kanunla nüfus ve gelişmişlik bakımından kendinden küçük Niğde'ye, kendi ilçesi olan Şereflikoçhisar da Ankara'ya bağlanmıştır.

 

1989 yılının 15 Haziran gününe kadar 56 yıl ilçe olarak kalmış olan Aksaray, bu tarihte eski hakkı iade edilmek suretiyle tekrar vilayet olmuştur.

Günün Diğer Haberleri