Buz Devri Mamutu, klonlanacak

Amerika'nın Texas eyaletinde bir fabrikanın çakıl kuyusunda 60 bin yıllık yünlü mamut iskeleti bulundu. Buz devrine ait olduğu tahmin edilen mamutun, bilim insanları tarafından klonlanacağı açıklandı.

YAŞAM - 2014-08-28 21:00:27

Amerika'nın Texas eyaletinde bir fabrikanın çakıl kuyusunda 60 bin yıllık yünlü mamut iskeleti bulundu. Buz devrine ait olduğu tahmin edilen mamutun iskeletinin  neredeyse tamamı yeryüzüne çıkarıldı. Bilim insanları,  yapacakları çalışmalarla mamutu klonlamak istediklerini açıkladı.

 

2.7 metre uzunluğunda bir iskelete sahip olan mamutun dişi olduğunu tahmin eden paleontologlar, iskeletin bilimsel çalışmalara büyük katkı yapacağını iddia etti. Kalıntının bulunduğu fabrikanın sahibi Marty McEwen, kendi fabrikasının arka bahçesinde onbinlerce yıllık bir canlı kalıntısı bulmanın kendisi için çok büyük bir heyecan olduğunu söyledi.

 

EZBERLER BOZULACAK

Çalışmayı yürütecek bilim insanları, bulunan mamut iskeleti üzerindeki çalışmaların tamamlanmasıyla, bilimin tüm ezberlerinin bozulacağını savundu.

 

Nesli tükenen mamutları DNA çalışmalarıyla klonlamak için yapılan çalışmalar için de büyük önem arz eden buluntunun, şu ana kadar görülen en eski mamut kalıntısı olduğu tahmin ediliyor. Geçtiğimiz yıllarda 43.000 yıllık bir mamut kalıntısı Sibirya'da bulunmuştu.

 

Mamut, filgiller familyasının nesli tükenmiş bir cinsi. Son buzul çağında Kuzey Amerika, Avrupa, Asya ve Afrika'da birçok farklı türleri ile yayılım göstermiştir. 4,5 m boy ve 8 ton ağırlığa kadar varan bu cinsin son üyeleri MÖ 1700 yılında yaşamıştır.

Günün Diğer Haberleri