IŞİD, eğitim müfredatına el attı

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütü, yasaklarına bir yenisini daha ekledi. Geçtiğimiz günlerde yasak yiyecek adı altında bazı maddeler koyan IŞİD, bu kez de, Suriye'de kontrolü sağladığı bölgelerde eğitim kurumlarında müzik, tarih ve din kültürü gibi bazı dersleri yasakladı.

DÜNYA - 2014-08-29 09:30:34

Irak Şam İslam Devleti Örgütü militanları, Suriye’de ele geçirdiği bölgelerde yasaklar ilan etmeye devam ediyor. Yasak yiyecek listesine yenisini ekleyen IŞİD, eğitim müfredatında da bazı dersleri programdan kaldırdı.

Sosyal paylaşım sitelerinde yayımlanan IŞİD'e bağlı "Eğitim Kurulu'nun çıkardığı genelgede", Sanat ve müzik eğitimi, ulusal eğitim, sosyal bilgiler, tarih, güzel sanatlar, beden eğitimi, felsefe, sosyoloji, psikoloji, din kültürü dersleri derslerinin programdan çıkartıldığı kaydedildi. Sebebi ise yaratılışı inkar eden bilimsel bilgi içerdiğinin düşünülmesi olarak gösterildi.

Esed rejiminin eğitim müfredatında yer alan müzik, tarih ve din kültürü derslerinin yanı sıra uygunsuz gördüğü bazı kavramları değiştirerek programdan çıkardığı belirtildi. Suriye ulusal marşının her yerden kaldırılacağı ifade edilen genelgede, Suriye Arap Cumhuriyeti tabirinin "Ed-Devletu'l İslamiyye (İslam Devleti)" olarak değiştirildiği aktarıldı.

Ulusalcılık ve ırkçılık anlayışının terk edildiği ve aidiyetin sadece İslam dinine verildiği belirtilen genelgede, matematik alanında faizin meşru gösterilmesine yol açacak örneklere izin verilmeyeceği kaydedildi.

Günün Diğer Haberleri