Davutoğlu, ilk talimatı verdi

Geçtiğimiz günlerde Mardin'in Kızıltepe ve Derik ilçesinde elektrik kesildiği için sulama yapamayan çiftçiler yol kapatma eylemi yapmış ve polis ekipleriyle protestocular arasında arbede yaşanmıştı. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun verdiği talimatla, ilçelere yeniden enerji verildi.

GÜNCEL - 2014-08-29 11:16:26

Geçtiğimiz günlerde Mardin'in Kızıltepe ve Derik ilçesinde elektrik kesildiği için sulama yapamayan çiftçiler yol kapatma eylemi yapmıştı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, göreve başlar başlamaz bu işe el attı. Verdiği talimatla ilçelere yeniden elektrikler verilmeye başlandı.

 

 

Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM Genel Kurulu'ndaki yemin töreninin ardından, Ak Parti grubundaki makamında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ak Parti Mardin Milletvekilleri Muammer Güler, Abdurrahim Akdağ ve Gönül Bekin Şahkulubey ile bir araya geldi. Yapılan toplantıya Ak Parti Grup Başkanvekilleri Nurettin Canikli, Mustafa Elitaş ve Belma Satır da katıldı. Görüşmede milletvekilleri, Davutoğlu’na 3 gündür Mardin-Şanlıurfa karayolunda elektrik kesintileri nedeniyle yapılan protestodan bahsetti.

 

 

Akdağ, elektrik dağıtım şirketinin yanlış uygulamaları sonucu çiftçi ile güvenlik güçlerinin karşı karşıya kaldığını belirtti. Çiftçilerin emeğinin ürünlerinin heba olmaması için bir an önce elektrik verilmesi gerektiğini dile getiren Akdağ, medeni bir ihtiyaç olan elektrik ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğini kaydetti.

.

 

Akdağ, Davutoğlu'nun, çiftçilerin elektrik borçlarının tarımsal destekleme primlerinden ödenmesi konusunda çalışma yapılmasını istediğini belirterek, "Bu soruna çözüm bulunması ve bu konuda bir Bakanlar Kurulu kararı hazırlanması noktasında Başbakanlık Müsteşarı'na talimat verdi. Soruna en kısa sürede çözüm bulunacak" diye konuştu.

Günün Diğer Haberleri