Uzmanlardan Şok Yoğurt Uyarısı! Yoğurt Kanser Mi Yapıyor?

Sofralardan eksik olmayan yoğurt hakkında işin uzmanlarından uyarı geldi. Kanser vakalarının son dönemlerde artmasına dikkat çeken Dr. Yavuz Dizdar, bu artışta endüstriyel yoğurdun önemli rol oynadığına dikkat çekti.

SAĞLIK - 2017-04-05 00:33:40

Sofralardan eksik olmayan yoğurt hakkında işin uzmanlarından uyarı geldi. Kanser vakalarının son dönemlerde artmasına dikkat çeken Dr. Yavuz Dizdar, bu artışta endüstriyel yoğurdun önemli rol oynadığına dikkat çekti. 

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji Enstitüsü'nden Dr. Yavuz Dizdar’dan sofraların vazgeçilmezi yoğurt hakkında çok önemli bir uyarı geldi. Kanser vakalarında son yıllarda önemli bir artış görüldüğünü belirten Dizdar, kanser artışının nedenlerinin ilk sırasında endüstriyel yoğurdun etkisi olduğunu söyledi. 

HAZIR YOĞURTLAR TEHLİKE SAÇIYOR
İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji Enstitüsü'nden Dr. Yavuz Dizdar, Menteşe Belediyesi Konakaltı Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Beslenme ve Sağlık İlişkisi' konferansında yaptığı konuşmada, hazır yoğurt tüketimine karşı çok önemli uyarılarda bulundu. Her geçen gün kanser hastalığında artış olduğunu belirten Dizdar, kanserdeki bu yoğun artışın sadece alkol, sigara ve obeziteye bağlanamayacağını, kanserin beslenme ile de çok ilgili olduğunu söyledi. Bilim insanları tarafından beslenme konusunun çok tartışıldığını söyleyen Dizdar, yoğurt hayatınızdan çıkarmanız gerekenlerde ilk sırada yer alıyor ifadelerini söyledi. Yoğurdun Türkiye’de diğer ülkelere oranla çok daha fazla tüketildiğini söyleyen Dizdar, yoğurdun önemli bir besin kaynağı olduğunu ancak, endüstriyel yoğurttan uzak durulması gerektiğini söyledi. 

ENDÜSTÜRİYEL YOĞURT KANSER YAPAR MI?
Endüstriyel yoğurdun yapay bir ürün olduğunu ileri süren Dr. Dizdar, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Dolapta bekleyen yoğurdu haftalar boyunca üstten yemeye devam etseniz bir şey olmuyor. Bunu ben defalarca test etmiş biri olarak biliyorum. Biraz dikkat eden herkesin de bildiğini düşünüyorum. Bir ürün bu kadar çok tüketiliyorsa, bu kadar derin bir değişime gitti ise sorun var demektir. Bir gıdanın bozulma biçiminin dönüşmüş olması, ekşimenin ötesinde küflenmeyi bile atlıyor olması, içerikte çok fazla değişiklik yapıldığını gösterir. Kimse kusura bakmasın. Bunlar yoğurt değil. Bu yoğurt yöntemi bilinçli bir şekilde Türkiye'ye dayatılıyor. Bu güçler, yoğurda ilişkin Türkiye'deki yasal tebliğleri bile değiştirdi."

Günün Diğer Haberleri