Yeni bakanlar göreve başladı

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan 62. Hükümette değişen bakanlıklar sonrası yeni bakanlar bayrağı devir aldı.

SİYASET - 2014-08-29 18:25:00

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan 62. hükümette Başbakan yardımcılığına atanan Numan Kurtulmuş, görevi Emrullah İşler'den, Yalçın Akdoğan, Başbakan yardımcılığı görevini Beşir Atalay'dan devraldı. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nda devir teslim işlemi yarın yapılacak.

 

Başbakan yardımcılığı görevini Beşir Atalay’dan devir alan Yalçın Akdoğan, "Yeni Türkiye'nin inşasında bir rol üstleniyoruz. Biz varımız yoğumuzla, gece gündüz demeden yeni Türkiye'nin inşasında üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek için canla başla gayret göstereceğiz. Önümüzde yapacak çok işimiz var. Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu vizyon belgesi, hükümet programımız pazartesi günü açıklanacak, AK Parti'nin siyaset belgesi ve 2023 hedefleri bağlamında önümüzde gerçekten yapılması gereken çok önemli işler var. Bizler işte bu projeleri gerçekleştirmek için, bu hamleleri yapmak için el birliğiyle gayret göstereceğiz" şeklinde duygularını dile getirdi.

 

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da Emrullah İşler'den görevi devralmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kurtulmuş, "Makam ve mevkilerin hepsi gelip geçicidir. Nihayetinde Cenab-ı Allah'ın takdiridir. Hiçbirimiz bu makamlarda kalıcı değiliz. Bizim için aslolan milletin duasını ve Allah'ın rızasını kazanmaktır. Bu pozisyon, bulunduğumuz yer, makam, mevki ne olursa olsun biz bu ana gaye etrafında yolumuza devam ederiz. İşlerimizi yapmaya devam ederiz. Türkiye gerçekten önemli bir virajdan geçiyor. 62. Hükümet büyük bir sorumluluk altında. Yeni Türkiye'nin kuruluşu için gerekli adımları büyük kararlılıkla atmaya devam edecektir” dedi.

 


Günün Diğer Haberleri