13 polis açığa alındı

Adana cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen paralel yapı soruşturması kapsamında serbest bırakılan 13 polis, açığa alındı.

GÜNCEL - 2014-08-29 21:18:51

Emniyetteki "paralel yapı" soruşturması kapsamında Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca yürtülen, aralarında başkomser ve komserlerinde bulunduğu emniyet mensupları hakkında flaşh gelişme yaşandı. Savcılık tarafından yürütülen soruşturmada gözaltına alınan, daha sonra yargılanmak üzere serbest bırakılan 13 polis hakkında açığa alınma kararı çıktı. 

 

Şüpheliler hakkında Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca "kişisel verileri usulsüz ele geçirme", "yok edilmesi gereken verileri yok etmeme", "özel hayatın gizliliğini ihlal" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarından işlem yapıldı.

 

Savcılık tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Adana, Diyarbakır, İstanbul, Kayseri, Konya ve Şanlıurfa'da gözaltına alındıktan sonra çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan emniyet müdür yardımcıları H.D ve E.Y, şube müdürleri Y.Z.T, M.K, S.K. ve İ.S, emniyet amiri M.R.K, Başkomiser F.İ, komiser yardımcısı Y.E. ile polis memurları A.Ö, N.A, S.A. ve C.B'nin açığa alındığı öğrenildi.

Günün Diğer Haberleri