Rize'de FETÖ / PDY Soruşturması Kapsamında 3 Asker Gözaltına Alındı!

Rize’de devam eden FETÖ / PDY Soruşturması Kapsamında örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullandıkları iddiası ile 3 asker gözaltına alındı.

GÜNCEL - 2017-04-12 20:31:17

Rize’de devam eden FETÖ / PDY Soruşturması Kapsamında örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullandıkları iddiası ile 3 asker gözaltına alındı. 

Rize’de terör örgütü FETÖ’ye yönelik devam eden soruşturma kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı "Bylock" kullandıkları belirlenen 3 asker gözaltına alındı. Askerlerin gözaltına alınması hakkında, Rize Emniyet Müdürlüğü bir açıklama yaparak, Rize Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile operasyonun düzenlendiğini açıkladı. 

RİZE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ YAZILI AÇIKLAMA YAPTI
Rize’de Rize Cumhuriyet Başsavcılığının yürütmüş olduğu soruşturma kapsamında 3 askerin gözaltına alınmasının ardından Rize Emniyet Müdürlüğü'nden yazılı bir açıklama yapıldı. Rize Emniyet Müdürlüğü yaptığı açıklamada, FETÖ / PDY Soruşturması Kapsamında terörle mücadele şube müdürlüğü ekiplerinin silahlı terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilebilmesi amacıyla operasyonların devam ettiği belirtilerek, örgütün gizli haberleşme programı "Bylock" kullandığı ve örgütle bağlantılı oldukları tespit edilen askerlik hizmetini Rize'de yapan Y.B, A.K ve B.K'nin gözaltına alındığı belirtildi. Sağlık kontrolünden geçirilen zanlıların daha sonra emniyette sorguya alındıkları ve sorgularının da hala sürdüğü öğrenildi. 

 

Günün Diğer Haberleri