İstanbul'da Güpegündüz Basma Etekle Kuyumcu Soygunu!

İstanbul Kağıthane’de ellerinde pompalı tüfek bulunan 6 kişi kuyumcuyu soydu. Yaklaşık 40 Bin TL değerinde altın çalan soyguncuların, üzerlerinde basma etek olması da dikkat çekti.

GÜNCEL - 2017-04-14 16:24:33

İstanbul Kağıthane’de ellerinde pompalı tüfek bulunan 6 kişi kuyumcuyu soydu. Yaklaşık 40 Bin TL değerinde altın çalan soyguncuların, üzerlerinde basma etek olması da dikkat çekti. 

İstanbul Kağıthane’de sahibinin Cuma namazına gittiği sırada kuyumcu dükkanı soyuldu. Saniye saniye kameralara yansıyan kuyumcu soygununda 6 kişinin ellerinde pompalı tüfeklerle olay yerine geldikleri görülüyor. Üstlerinde basma etek bulunan soyguncular, pompalı  tüfeklerle havaya ateş açarak vatandaşların yanlarına yaklaşmasını engelledi. Kepenkleri kırarak kuyumcu dükkanına giren soyguncular, çaldıkları altınları bir ekmek kasasına doldurdu. Daha sonra da otomobile binen soyguncular kaçtı. Polis ekipleri ise soyguncuların yakalanması için Okmeydanı TEM bağlantı yolu üzerinde trafiği yavaşlattı. Soyguncuları yakalama operasyonuna, havadan da polis helikopteri destek veriyor. 

POMPALI TÜFEK VE BASMA ETEKLE GELDİLER
Erdoğan Ekşi'ye ait olduğu öğrenilen Örentepe, Etibank Caddesine bulunan Damla Kuyumcusunda bugün saat 13.00 sularında meydana gelen olayda, 6 kişi kepenkleri kırdı. Soygunculardan biri elinde pompalı tüfek, üzerinde basma etekle aracın yanında beklerken, biri aracın direksiyonunda kaçmaya hazır halde duruyordu. Bu sırada 4 soyguncu kepenkleri kırıp kuyumcu dükkanına girdi ve içeride 40 bin TL’lik altını ekmek kasasına doldurdu. 

ÖZEL HAREKAT POLİSLERİ OLAY YERİNE GELDİ
Dükkanının soyulduğu sırada Cuma namazında olan Ekşi ve çalışanlarına çevre esnaf durumu haber verdi. Olay yerine kısa sürede çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, Özel Harekat polisleri de geldi. Olay yeri inceleme ekiplerinin araştırması uzun süre devam etti. 

GÖRGÜ TANIKLARI DEHŞETİ ANLATTI
Olayın görgü tanıkları, Dükkan kapalıydı. Elerinde pompayı silahlar vardı. Kuyumcunun kepengini kırdılar. Silah olanda etek vardı. Yaklaşmayın diye bağırdılar. Kasayı doldurup götürdüler dedi. Soyguncuların 30-40 bin lira civarı değerinde altın, yüzük,  bilezik çaldılar. Kuyumcunun sahipleri 10 bine yakın da ayrıca masrafımız var" dedi.

 

Günün Diğer Haberleri