Son Dakika! Ak Parti Muradiye İlçe Başkanına Saldırı! Saldırıda 1 Korucu Şehit Oldu!

Ak Parti Muradiye İlçe Başkanının aracına saldırı düzenlendi. Başkanın aracına düzenlenen saldırı sonucunda bir korucu şehit oldu, bir korucu da yaralandı.

GÜNCEL - 2017-04-16 00:58:17

Ak Parti Muradiye İlçe Başkanının aracına saldırı düzenlendi. Başkanın aracına düzenlenen saldırı sonucunda bir korucu şehit oldu, bir korucu da yaralandı. 

Van’ın Muradiye ilçesinde Ak Parti İlçe Başkanı İbrahim Vanlı’nın aracına referandum çalışmasından döndüğü sırada PKK’lı teröristler tarafından saldırı düzenlendi. Araçta Ak Parti İlçe Başkanı İbrahim Vanlı’nın yanı sıra köy korucuları da bulunuyordu. Saldırıda Vanlı'nın güvenlik korucusu aynı zamanda da yeğeni olan Adnan Vanlı şehit oldu, saldırıda bir köy korucusu da yaralandı. 

PUSU KURUP SALDIRDILAR
Dün gece Muradiye İlçesi Açıkyol Mahallesi'nde saat 22.15 sularında meydana gelen olayda mahallede referandum çalışması yaptıktan sonra korucularla birlikte geri dönen Ak Parti İlçe Başkanı İbrahim Vanlı’nın aracına mezarlık bölgesinde PKK’lı teröristler tarafından pusu kuruldu. PKK’lı teröristler, iki aracı çapraz ateşe tuttu. Bu sırada önde bulunan araç isabet aldı. Köy korucularının bulunduğu araçta, Başkan Vanlı'nın yeğeni olan güvenlik korucusu Adnan Vanlı şehit oldu. Saldırıda bir köy korucusu da yaralandı. 

GENİŞ ÇAPLI OPERASYON BAŞLATILDI
Olayın ardından ihbar üzerine güvenlik güçleri ve ambulanslar olay yerine sevk edildi. Saldırıda yaralanan korucu Van YYÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı. Saldırının ardından karanlıktan yararlanarak kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için geniş çaplı operasyon başlatıldı. 

 

Günün Diğer Haberleri