Obeziteden Büyük Tehdit! Ömrü Kısaltıyor!

Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan sağlık merkezinde yapılan ve toplumu ilgilendiren konularda halkın bilgi almasını sağlamak amacıyla düzenlenen ‘Doktoruma Soruyorum’ toplantısının ikincisi düzenlendi. Yapılan toplantıda konu ‘obezite’ üzerine oldu. Obezite hakkında bilinmeyen önemli bilgiler toplantıda belirtildi ve soru cevap üzerine bir toplantı gerçekleştirildi. İşte toplantının detayları.

SAĞLIK - 2017-04-17 13:17:07

Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan sağlık merkezinde yapılan ve toplumu ilgilendiren konularda halkın bilgi almasını sağlamak amacıyla düzenlenen ‘Doktoruma Soruyorum’ toplantısının ikincisi düzenlendi. Yapılan toplantıda konu ‘obezite’ üzerine oldu. Obezite hakkında bilinmeyen önemli bilgiler toplantıda belirtildi ve soru cevap üzerine bir toplantı gerçekleştirildi.

Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin ikincisini düzenlediği toplum sağlığını ilgilendiren konular üzerine halkın bilgilenmesi üzerine yapılan toplantı da halka birçok önemli noktada bilgi verildi. Toplantıda ‘obezite’ başlığı ön planda oldu. 

İlk toplantıda halkı kanser konusunda bilgilendiren uzmanlar ikinci toplantının konusunda obeziteye ağırlık verdi ve obazite hakkında halka önemli bilgiler vererek uyarılarda bulundu. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin sağlık problemlerinin başında gelen obezite probleminin üzerinde durulurken halkın merak ettiği sorularda cevap buldu.

OBEZİTEDE ÖLÜM RİSKİ!

Bir halk sağlığı problemi olan ve her geçen zaman biraz daha artan obezitenin geçmişi milattan önce 300’lü yıllara kadar uzanıyor. Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Birol Özer obezite ile ilgili konuların üzerinde durdu. Önemli bir rahatsızlık olan obezite’nin hem ölüm riskini hem de hastalık riskini arttırdığı konusuna değinen Özer, obezitede bulunan ölüm riskinin ilerleyen yıllarda çok daha artacağına da değindi. 

OBEZİTE ÖMRÜ 10 YIL KISALTIYOR

Obezite’nin ömrü 10 yıla kadar kısalttığına değinen Özer, bu durumda kilonun da çok büyük bir etkisi olduğunu belirtti. Obeziteyi hafif şekilde geçiren hastalarda ömrün kısalma oranının 2 ila 4 yıl olduğunu belirten Özer, ciddi obez rahatsızlıklarında bu sayının 10 yıla kadar çıktığını belirtti. Özer, rahatsızlığın önemine vurgu yaparken Sağlık Bakanlığının da bu rahatsızlıkla ilgili ciddi girişimlerde bulunduğunu söyledi.

 

Günün Diğer Haberleri