Dirsek Akıntısı Şikayeti ile Gittiği Hastanede Verem Olduğu Anlaşıldı!

Dirsek akıntısı şikayeti ile hastaneye giden 66 yaşındaki adama verem tanısı kondu. Uzun zamandır dirsek akıntısıyla hastanelere başvuran yaşlı adama hiçbir tanı konamıyordu. En son bu şikayetle başvurduğu hastanede verem tanısı kondu.

SAĞLIK - 2017-04-17 18:51:35

Dirsek akıntısı şikayeti ile hastaneye giden 66 yaşındaki adama verem tanısı kondu. Uzun zamandır dirsek akıntısıyla hastanelere başvuran yaşlı adama hiçbir tanı konamıyordu. En son bu şikayetle başvurduğu hastanede verem tanısı kondu. 


Sivas’ta yaşayan ve 66 yaşında olan Muhsin Uçan dirsek akıntısı şikayeti ile hastaneye gitmesi üzerine verem olduğu anlaşıldı. 66 yaşında olan ve verem tanısı konan Muhsin Uçan tedavisi yapıldıktan sonra taburcu edildi. 
Uzun bir zamandır dirseğinde akıntı rahatsızlığı olan Muhisn Uçan sağ dirseğinde ki akıntı rahatsızlığı nedeniyle İstanbul’da birçok hastaneye başvurdu ancak hiçbirinde rahatsızlığına çare bulamadı. Muhsin Uçan en son olarak başvurduğu Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde yapılan tetkikler sonucunda verem olduğu anlaşıldı. Vereme yakalanan 66 yaşında ki Muhsin Uçan tanının konulması ardından tedavi altına alındı. Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalında görevli olan Yrd. Doç. Dr. Özhan Pazarcı 66 yaşında ki Muhsin Uçan’ın 2 aydır dirsek akıntısı nedeniyle kendilerine başvurduğunu belirtti ve şunları söyledi:
"Hastanemizde enfeksiyon hastalıkları ile yaptığımız ortak tedavi ile hastamızın dirseğinde halk arasında ince hastalık, tıp dilinde tüberküloz denen verem hastalığının olduğunu tespit ettik. Verem hastalığı yüzde 70 olarak daha çok akciğerde görülmekle birlikte vücudun çeşitli yerlerinde de görülebilmektedir. Hastamızın dirseğinde görülen verem hastalığı son derece nadirdir." dedi. 

Türkiye’de 12 bin civarında verem hastası bulunduğunu söyleyen Pazarcı, sözlerine şunları ekledi:

"Halk arasında daha çok akciğer organı ile ilişkilendirilen verem hastalığı, nadir olarak böbrekte, kalpte, hastamızda olduğu gibi dirsekte de görülmektedir. Toplumda halk sağlığı olarak bilinen verem hastalığına farkındalık oluşturmak, hastalık ile mücadelede önemli bir adım atmak, en önemlisi Sağlık Bakanlığı ve üniversitemiz hastanesi olarak bu hastalığın farkındalığını artırmak için çalışmaktayız."
İstanbul'da birçok hastane gezdikten sonra memleketi Sivas'a hastalığına çare bulmak için gelen Muhsin Uçan ise şunları söyledi: 

"Kolumun akıntısı kemikten geliyormuş. İstanbul'da beş hastaneye başvurdum, hastalığıma teşhis koyamadılar. Memleketime, üniversite hastanemize başvurdum. Beni hemen kabul ederek tedavi altına aldılar. Allah razı olsun bütün personelden, başhekimlerimizden, doktorlarımızdan, hepsinden memnunum. İstanbul'da hastalığıma çare bulunamadı, fakat Cumhuriyet Üniversite Hastanesi'nde hem hastalığıma teşhis kondu hem de tedavi edildim ve bugün taburcu oluyorum." dedi. 

Günün Diğer Haberleri