Çocuklarda Büyük Tehlike! Garip Hareketler Nöbet Belirtileri Olabilir!

Çocuk Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Sedat Işıkay önemli bir konu hakkında açıklamalarda bulundu. Çocuklarda görülen garip hareketler, gülme, baygınlık ve dalgın bakışlar nöbet habercisi olabileceğini söyledi. İşte Sedat Işıkay’ın açıklamaları.

SAĞLIK - 2017-04-18 03:17:29

Çocuk Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Sedat Işıkay önemli bir konu hakkında açıklamalarda bulundu. Çocuklarda görülen garip hareketler, gülme, baygınlık ve dalgın bakışlar nöbet habercisi olabileceğini söyledi. İşte Sedat Işıkay’ın açıklamaları.

Çocuk Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Sedat Işıkay çocukların nöbet geirebileceği konusunda uyarılarda bulundu ve açıklamalar yaptı. Işıkay çocukların yaptıkları garip hareketlerin ve davranışların üzerinden yola çıkarak "Çocuğunuz sürekli dalıyor mu?, sürekli baygın mı bakıyor?, uykuda garip hareketler mi yapıyor?, ellerinde ve ayaklarında atma hareketi mi yapıyor?, garip garip gülümsüyor mu? Çocuğunuz nöbet geçiriyor olabilir! Nöbet deyince akıla epilepsi geliyor. Nöbet deyince akıla beyinsel hastalık geliyor. Nöbet deyince akıla beyin tümörü geliyor" dedi.

Nöbet hakkında tanımlamalar yapan Işıkay, "Nöbet çocukluk çağında sık görülen nörolojik bir semptomdur. Yaşanması aile için korkunç ve dehşet verici bir olaydır. Nöbet ani olarak meydana gelen bilincin açık ya da kapalı olduğu bir durumdur. İnsanın vücudunda kasılma, atılma, yüzünde seyirme şeklinde olabileceği gibi bir korku hissi, buruna kötü koku gelmesi, hayaller görme, bulanık görme, bir olayı yaşamış gibi hissetme, baş ağrısı, baş dönmesi şeklinde olabilir" şeklinde konuştu.

NÖBET GEÇİREN ÇOCUKTA ATEŞ OLUR MU

Açıklamalarına devam eden Doç. Dr. Işıkay, "Nöbetler ateşli olabileceği gibi ateşsiz de olabilir. 5 yaş altı çocuklarda en sık ateşli nöbetleri görürüz. Ateşli nöbetler genellikle üst solunum yolu enfeksiyonları sonrası görülmektedir. Genellikle masum nöbetlerdir. Ancak, ateşli nöbetler menenjit gibi ciddi beyinsel hastalığın bir semptomu olabilir. Ateşsiz nöbetler halk arasında sara hastalığı olarak bilinen epilepsi hastalığının da bir bulgusu olabilir. Epilepsi hastalığı tekrarlayıcı nöbetler ile karakterize bir hastalıktır. Genellikle ateşsiz nöbetler şeklinde bulgu verir. Nadir olarak ateşin tetiklediği nöbetler ile de bulgu verebilir" dedi. Ayrıca bu nöbetlerin çocuklar üzerinde ciddi hastalıkların habercisi olabileceğini de belirtti.

 

Günün Diğer Haberleri