Davutoğlu da katılmıyor

Davutoğlu, pazartesi günü toplanacak Bakanlar Kurulu toplantısı nedeniyle 'Adli yıl açılış törenine' katılamayacağını açıkladı.

SİYASET - 2014-08-30 16:56:55

Başbakan Davutoğlu, pazartesi günü toplanacak Bakanlar Kurulu toplantısı nedeniyle 'Adli yıl açılış törenine' katılamayacağını açıkladı.

 

12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da daha önce Türkiye Barolar Birliği (TBB) başkanı Metin Feyzioğlu'nun konuşma yapması durumunda törene katılmayacağını bildirmiş, Yargıtay Başkanı Ali Alkan da Erdoğan'ın muhtemelen Yargıtay'ın yeni adli yıl açılış törenine katılmayacağını söylemişti. Başbakan Davutoğlu da yeni kurulan kabineyle ilk toplantı olmasını göz önüne alarak Yargıtayın yeni adli yıl açılış törenine katılmayacağını bildirdi.

 

NEZAKET ZİYARETİ

 

Yargıtay başkanı Ali Alkan'nın Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yaptığı nezaket ve tebrik ziyareti sonrası Başbakanlık yetkililerinden yapılan açıklamaya göre 62. hükümetin pazartesi günü düzenleyeceği ilk bakanlar toplantısı nedeniyle Davutoğlu'nun açılışa katılmayacağı açıklandı. Ve yine yetkililerden yapılan açıklamada Yargıtay başkanı Ali Alkan'nın Başbakan Davutoğluna, 'Ak Parti hükümetlerinin her zaman bağımsız Türk yargısına büyük saygı duyduğunu, yargı imkanlarının geliştirilmesi konusunda büyük adımlar attığını, demokratikleşme ve yargı üzerinde vesayetin kaldırılması için çok önemli reformlar gerçekleştirdiğini' vurguladı.

Günün Diğer Haberleri