Helikopter Kazasından Yürek Yakan Haber! 12 Şehidimiz Var!

Tunceli'de düşen helikopterin enkazına ulaşıldı. Ne yazık ki kazadan acı haber geldi. Düşen helikopterin içerisinde bulunan 7 polis, 1 hakim, 1 asker ve 3 personel şehit oldu. Helikopter kazasından gelen 12 şehit haberi yürek yaktı.

GÜNCEL - 2017-04-18 18:26:33

Tunceli'de düşen helikopterin enkazına ulaşıldı. Ne yazık ki kazadan acı haber geldi. Düşen helikopterin içerisinde bulunan 7 polis, 1 hakim, 1 asker ve 3 personel şehit oldu. Helikopter kazasından gelen 12 şehit haberi yürek yaktı. 

Tunceli’de bugün saat 12.00’den bu yana irtibatın kurulamadığı, içerisinde 7 polis, 1 hakim, 1 asker ve 3 personel olmak üzere 12 kişinin bulunduğu helikopterin enkazına ulaşıldı. Diyarbakır'dan kalkan Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait Sikorsky S-70 Blackhawk tipi helikopterin içerisinde bulunan 12 kişinin şehit olduğu haberi yürek yaktı. 

İLK ULAŞAN 2 ASKERİ HELİKOPTER OLDU
Helikopterin düşmesinin ardından çok sayıda arama kurtarma ekibi yola çıktı. Ancak, bölgenin dağlık, hava şartlarının da olumsuz olması nedeniyle arama kurtarma ekipleri bölgeye ulaşmakta güçlük çekti. Helikoptere ilk ulaşan ekipler 2 askeri helikopter oldu. Acı haber ise askeri helikopterlerin olay yerine gelmesi ile öğrenildi. Düşen helikopterin içerisinde kurtulan olmadığı ve 12 kişinin şehit olduğu açıklandı. 

İÇİŞLERİ BAKANI AÇIKLADI: “HELİKOPTERİN DÜŞME NEDENİ OLUMSUZ HAVA ŞARTLARI”
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu kazanın ardından bir basın toplantısı düzenleyerek düşen helikopter hakkında bilgi verdi. Soylu açıklamasında; "İlçeler arası görevlerin intikalini sağlamak ve komiser yardımcılığı sınavına giren kahramanlarımızı yerlerine intikal ettirmek ve hakimimizin intikalini sağlamak için toplam 12 kişilik helikopter Pülümür'den kalktı. 11.43 sıralarında kendisiyle tüm irtibatlar kesildi. Bütün arama kurtarma timleriyle birlikte ulaşılmaya gayret gösterildi. Uçağın en kazına saat 16.30 sıralarında ulaşıldı. Helikopterin yere çakıldığını ve ters döndüğünü gördüler. 12 vatan evladımız şehit oldu. Ülkemizin başı sağolsun. Helikopterde dış etken söz konusu değil hava şartları sebebiyle düştüğü görülüyor." ifadelerini kullandı. 

12 ŞEHİDİN İSİMLERİ AÇIKLANDI
Düşen helikopterde şehitlerin isimlerinin Hakim Onur Alan, Polis memurları Ekrem Dereli, Sadettin Demir, Candaş Kaplan, Mesut Özdemir, Ahmet Cihan Kilci, Hasan Yıldırım, Azam Gündede, Komiser Pilot Abdullah Ortanca, Polis memuru teknisyen Murat Ködük, sözleşmeli pilot Dilaver Karsavuranoğlu'nun olduğu öğrenildi.

 

Günün Diğer Haberleri