Özel'den Balyoz açıklaması

Balyoz davasında verilen kararlar hakkında konuşan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, 'Balyoz davasına ilişkin Anayasa Mahkemesi kararını verdi, arkadaşlarımız özgür. Şu an rahatım ama davalar bitmedi. Beraat olursa mutlu olurum" şeklinde konuştu.

GÜNCEL - 2014-08-31 10:56:01

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, 30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonu'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Balyoz davasında verilen kararlar hakkında konuşan Özel, 'Balyoz davasına ilişkin Anayasa Mahkemesi kararını verdi, arkadaşlarımız özgür. Şu an rahatım ama davalar bitmedi. Beraat olursa mutlu olurum" şeklinde konuştu.


''BEDELLİ ASKERLİK KONUSUNDA ÇALIŞMAMIZ YOK''


Özel, bedelli askerliğe ilişkin soru üzerine de "Kendilerine konuya ilişkin bir müracaat bulunmadığı" yanıtını verdi. Özel, "Bir çalışmamız yok" dedi. Çözüm sürecine ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine de Özel, "Kendilerinde sürece ilişkin bir yol haritası bulunmadığını ve bu çalışmanın içerisinde yer almadıklarını" kaydetti. Özel, "Çözüm süreci içinde ne var bilmiyoruz. Kırmızı çizgiler aşılırsa gereğini söyleriz" ifadesini kullandı. "Analar ağlamasın" denildiğini hatırlatan Özel, kendisinin de aynı görüşte olduğunu belirtti. .


''BİLGİ VE BELGE YOK''


Orgeneral Özel, "Paralel Yapıyla" mücadeleye ilişkin bir soru üzerine, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin "bilgi ve belgeyle dayalı olarak çalışmalarını yürüttüğüne" dikkati çekerek, konuya ilişkin MİT ve emniyetten belge istediklerini ancak kendilerine henüz bir bilgi ve belgenin ulaşmadığını belirtti. Bilgi ve belgelerin ellerine ulaştığı vakit ülkenin refah ve huzurunu bozanlara göz yummayacaklarının altını çizen Özeli, gereken ne varsa elimizi taşın altına sokar ve ülkenin gayri meşru yapılardan temizlenmesi için her şeyi yapacaklarını söyledi.

Günün Diğer Haberleri