Tüp kardeş geliyor

Çok eski projelerden biri olan Avrasya Tüp geçidi tüm hızıyla devam ediyor. Kazlıçeşme ile Göztepe arasını 15 dakikaya indirmesi öngörülen Avrasya Tüneli'nin 850 metresi delindi.

TEKNOLOJİ - 2014-08-31 12:27:09

Çok eski projelerden biri olan Avrasya Tüp geçidi tüm hızıyla devam ediyor. Kazlıçeşme ile Göztepe arasını 15 dakikaya indirmesi öngörülen Avrasya Tüneli'nin 850 metresi delindi.

 

 

 

 

Kazlıçeşme ile  Göztepe arasını 15 dakikaya indirmesi öngörülen  Avrasya Tüneli  Projesi'nde (İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi) tünel açma makinesi "Tırtıl" ile İstanbul Boğazı tabanının yaklaşık 25 metre altından toprağı kazması ve iç çeperlerin oluşturulmasıyla 850 metreye ulaşıldı. Avrasya Tüneli, yoğun trafiğin etkili olduğu İstanbul'da yolculuk süresini önemli ölçüde azaltarak, Asya ve Avrupa yakaları arasında 100 dakikaya varan ulaşım süresini 15 dakikaya kadar indirmeyi amaçlıyor.

 

GÜN IŞIK’INA AZ KALDI

Toplamda 14,6 kilometrelik uzunluğa sahip olacak Avrasya Tüneli Projesi, İstanbul Boğazı'nın 106,4 metre derinliğinde yer alacak. Deniz altında 3,34 kilometresi olan Avrasya Tüneli'nde kazılacak 2,5 kilometrelik mesafe kaldı.Marmaray'ın kardeşi olarak da ifade edilen Asya ile Avrupa yakalarını bir araya getirecek Avrasya Tüneli Projesi kapsamında şu anda 422 beyaz yakalı, 628 mavi yakalı işçi ve 56 iş makinesi çalışıyor.

 

GEÇİŞ ÜCRETLERİ BELİRLENİYOR

 Hem Avrupa Yakası hem de Asya Yakası tarafında mevcut yolların iyileştirilmesi ve genişletilmesi, engellilerin kullanımına da uygun alt ve üst geçit, yaya geçitleri yapılması için hazırlıklar sürüyor. İş güvenliğine büyük önem verilen  Avrasya Tüneli'nde, çalışmalarda yer alan dev tünel açma makinesi "Tırtıl"da da iş güvenliğine dikkat ediliyor.  Avrasya Tüneli geçiş ücreti 8 ile 18 TL arasında değişecek.  


Günün Diğer Haberleri