Erdoğan: ‘O benim aşkım’

12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi önünde bini aşkın coşkulu bir kalabalık karşılandı. Kısa süreli açıklama yapan Erdoğan, ‘İstanbul’a aşığım’ dedi.

GÜNCEL - 2014-08-31 13:03:54

 

12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi önünde bini aşkın coşkulu bir kalabalık karşılandı. Kısa süreli açıklama yapan Erdoğan, ‘İstanbul’a aşığım’ dedi.

 

 



 ‘’İSTANBUL BENİM SEVDAM’’

Perşembe günü Cumhurbaşkanlığı görevini 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den devralan Recep Tayyip Erdoğan istanbul Atatürk Hava alanında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “İstanbul benim sevdam. Bu şehirde doğdum, büyüdüm. Bu şehirde siyasette belli noktaya geldim. Hepinizin burada müstesna bir payı, emeği var. Bu emeği bir kenara koymak mümkün değil. Beklettiğim için hakkınızı helal edin. Sizleri seviyorum” dedi.

 

BİR ANDA ALAN DOLDU

Erdoğan’ın İstanbul’a geleceğini öğrenen vatandaşlar Erdoğan’ın geleceği alanda toplanmaya başladılar. Ellerinde Türk Bayrağı, Erdoğan logolu flamalar ve Erdoğan posterleri taşıdılar. “Beraber yürüdük biz bu yollarda” şarkısını söyleyip çifte telli oynayan vatandaşlar, Erdoğan için uyarlanan ‘Dombra’ şarkısıyla coştular. Karşılamaya gelenler arasındaki birgrup ise halay çekip Kürtçe, “Biji Serok Erdoğan” (Yaşasın Başkan Erdoğan) diye slogan attı.

 

GECE YARISI GELDİ

Erdoğan’ı taşıyan özel uçak Saat: 00.30’da Atatürk Havalimanı’na indi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisini bekleyen vatandaşlara hitaben yaptığı kısa konuşma yaptı.  Yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdüreceğini belirten Erdoğan, “Seçilmiş bir Başbakan, seçilmiş bir Cumhurbaşkanı el ele vererek inşallah Türkiye’mizi muasır medeniyetler seviyesi üstüne çıkaracağız” dedi.Erdoğan, kendisini saatlerce bekleyen vatandaşlara, “Sizleri seviyorum. Hiçbir zaman bu sevda bitmeyecek. Bunu böyle bilin” dedi. Beklettiği için vatandaşlardan helallik isteyen Erdoğan, “Yine beraber olacağız. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, inşallah hep birlikte Türkiye olacağız” dedi. Erdoğan’ı, Kısıklı’daki evinin önünde bir grup vatandaş sevgi gösterileriyle karşıladı.


Günün Diğer Haberleri