TBMM mesaiye başlıyor

62. Hükümetin güven oylaması ve bakanlar kurulu için toplabacak olan TBMM yarın 14:00 da mesaiye başlıyor. Başbakan Davutoğlu tarafından kurulan hükümet güven oyu aldıktan sonra çalışmalarına kaldığı yerden devam edecek.

SİYASET - 2014-08-31 14:11:22

62. Hükümetin güven oylaması ve bakanlar kurulu için toplabacak olan TBMM yarın 14:00 da toplanıyor. Başbakan Davutoğlu tarafından kurulan hükümet güven oyu aldıktan sonra çalışmalarına kaldığı yerden devam edecek.

 

TBMM Genel Kurulu, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in olağanüstü toplantı çağrısı üzerine, yarın saat 14.00'te toplanacak. Toplantıda Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan 62. Hükümetin programı okunacak. Programın okunmasının üzerinden iki tam gün geçtikten sonra, 4 Eylül Perşembe günü program üzerinde görüşme açılacak. Görüşmelerin bitiminden bir tam gün geçtikten sonra ise 6 Eylül Cumartesi günü güven oylaması yapılacak.  Kabine değişikliğinde, milletvekili olmadan Başbakan Yardımcılığı görevine getirilen Numan Kurtulmuş, TBMM Genel Kurulu'nda yarın yemin edecek.


TORBA TASARI

Maden işçilerine yönelik iyileştirmeler, kamu alacaklarının yapılandırılması ve 30 bin öğretmen ataması gibi düzenlemeleri içeren İş Kanunu ile bazı kanun ve KHK'larda değişiklik yapan "torba tasarının", güven oylamasının ardından yasalaştırılması planlanıyor. İlk beş bölümü kabul edilen torba tasarının kalan 6. bölümü 7-8-9 Eylül Pazar, Pazartesi, Salı günleri ele alınacak.

Günün Diğer Haberleri