Son Dakika: Manisa'da 4.9 Büyüklüğünde İki Deprem Yaşandı

Önce Manisa'nın merkez üssü Selendi daha sonra Şehzadeler ilçesinde 4.9 şiddetinde iki ayrı deprem yaşandı. Halkın paniğine sebep olan depremde herkes dışarı çıktı.

GÜNCEL - 2017-04-21 21:30:53

Önce Manisa'nın merkez üssü Selendi daha sonra Şehzadeler ilçesinde 4.9 şiddetinde iki ayrı deprem yaşandı. Halkın paniğine sebep olan depremde herkes dışarı çıktı
 
Manisa'nın Selendi ilçesindeki 4.9 şiddetindeki depreminden dakikalar sonra Şehzadeler ilçesinde oluşan depremden dolayı panik yaşayan halk dışarı çıktı.Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) tespitine göre, saat 16.09'da merkez üssü Selendi olan 4,9 büyüklüğünde yer sarsıntısı kaydedildi.Depremin 8,81 kilometre derinlikte oluştuğu belirlendi.Bilgilere göre herhangi can yada mal kaybı yaşanmadı.
AFAD'ın Yazılı Açıklamasında Açıklamasında şunlar belirtildi:"Deprem 4.9 olarak hesaplanmıştır. Depremden hemen sonra büyüklükleri 1.1 – 3.0 arasındadeğişen 5 artçı deprem meydana gelmiştir. Manisa'nın Selendi ilçesinde bugün saat 16.09'da meydana gelen depremde AFAD - TDVMS (Türkiye Deprem Veri Merkezi Sistemi)'nden alınan verilerle yapılan çözüm sonucu elde edilen büyüklük depremin merkez üssüne en yakın yerleşim yeri Manisa ilinin Selendi ilçesinin Camköy köyüdür (2.6 km). Deprem başta Manisa, İzmir, Bursa, Balıkesir, Aydın, Uşak, Bilecik, Sakarya illerinde hissedilmiş olup,deprem sonrası Selendi ilçesine bağlı Camköy'de bazı evlerde küçük çaplı hasar meydana geldiği bildirilmiş, bölgeye AFAD ekipleri sevk edilmiştir".
 
AFAD MANİSA İL MÜDÜRÜ ŞEN:Meydana gelen depremde şu ana kadar kendilerine intikal eden olumsuz bir durum olmadığını söyleyerek herkesi rahatlattı.
Günün Diğer Haberleri