Şiddetli Rüzgar Yurt Genelinde Hayatı Olumsuz Etkiliyor

Olumsuz hava koşulları Türkiye genelinde etkili olmaya devam ediyor. Bir çok kentte, şiddetli rüzgar hayatı olumsuz etkiliyor. Bazı illerde binaların çatıları şiddetli rüzgar nedeniyle uçarken, bazı vatandaşlar ise uçan parçalar nedeniyle yaralandı.

GÜNCEL - 2017-04-23 20:38:37

Olumsuz hava koşulları Türkiye genelinde etkili olmaya devam ediyor. Bir çok kentte, şiddetli rüzgar hayatı olumsuz etkiliyor. Bazı illerde binaların çatıları şiddetli rüzgar nedeniyle uçarken, bazı vatandaşlar ise uçan parçalar nedeniyle yaralandı. 

Şiddetli rüzgar nedeniyle Mersin’de günlük hayatta olumsuz etkilendi. Bugün Mersin’de rüzgarın hızı 100 kilometreye kadar ulaştı. Bir kadın, rüzgar nedeniyle devrilen ağacın altında kalarak hayatını kaybetti. Şiddetli lodosun etkili olduğu Sivas’ta da valilik vatandaşları sokağa çıkmamaları konusunda uyardı. 

KAR YAĞIŞI VE FIRTINA ETKİLİ OLUYOR
Meteoroloji genel müdürlüğü son birkaç gündür şiddetli fırtına ve kar yağışı konusunda uyarılarda bulunuyordu. Bu sabah, Bolu, Eskişehir ve Karabük güne kar yağışı ile uyanırken, Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli ve Adıyaman illerinde de fırtına etkili oldu. 

SİVAS’TA VALİLİK UYARI YAPTI
Dün geceden bu yana Sivas’ta şiddetli fırtına etkili oluyor. Fırtına nedeniyle, bir çok bina ve fabrikanın çatısı uçtu. Bir çok araç düşen çatıların altında kalarak hasar gördü. Vatandaşlar da çatılardan uçan parçalar nedeniyle yaralandı. Fırtına nedeniyle bazı caddeler trafiğe kapatılırken, trafik yoğunluğu da oluştu. Sivas’ta hala devam eden fırtınanın hızı dönem dönem 70 km’ye kadar ulaşıyor. Valilik, Sivas’ta vatandaşları sokağa çıkmamaları konusunda uyarıyor. 

RÜZGAR NEDENİYLE SİİRT’TE ÇATI UÇTU
Siirt'te, etkili olan rüzgar bir apartmanın çatısını yerinden uçurdu, uçan çatının 2 bina arasında sıkışması olası faciayı önledi. Siirt'te, sabah saatlerinde etkili olan şiddetli rüzgar, Yeni Mahalle Öğretim Caddesi'nde bulunan Yavuz Apartmanı'nın çatısını uçurdu. Çatıdan kopan küçük parçalar sokağa düşerken, çatının büyük bölümünün iki apartman arasına sıkışmasıyla büyük bir facia önlendi. İhbar üzerine bölgeye gelen itfaiye erleri, iki aparman arasında sıkışan çatının parçalarını indirmek için çalışma başlattı. Siirt Belediyesi İtfaiye Müdürü Mizbah Yılmaz, sabah saatlerine etkili olan şiddetli rüzgarın kentte bir çok işyerine ait tabelaları uçurduğunu ifade ederek, iki apartman arasına sıkışan çatının güvenli bir şekilde indirilmesi için çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyledi.

ERZURUM'DA FIRTINA ÇATILARI UÇURDU
Erzurum'da etkili olan ve saatteki hızı 80 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle çok sayıda ev ve iş yerinin çatısı uçtu. Kent merkezinde iki gündür etkili olan fırtına yaşamı olumsuz etkilerken, sokakta yürüyenlere de korkulu anlar yaşattı. Fırtınanın etkisiyle çok sayıda tabela ile ev ve iş yerlerinin çatısı uçtu. Merkez Palandöken İlçesi'ndeki Yıldızkent semtinde güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde ise çatıların uçması korkulu filmlerini artmadı. İhbarlar üzerine Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ise, yoğun olarak çalıştı. Uzmanlar, öğleden sonra fırtınanın şiddetini artıracağını söyleyerek halkı dikkatli olmaları konusuda uyardı. Meteoroloji 12'inci Bölge Müdürlüğü yetkilileri, rüzgarın gün boyunca aralıklarla etkisini sürdüreceğini belirtti.

 

Günün Diğer Haberleri