Midilli Adası Açıklarında Mülteci Botu Battı! Ölü ve Yaralı Var Mı?

Yunanistan’a bağlı Midilli açıklarında yine facia yaşandı. Mültecileri taşıyan botun batması sonucunda 5 mülteci hayatını kaybetti.

GÜNCEL - 2017-04-24 14:08:24

Yunanistan’a bağlı Midilli açıklarında yine facia yaşandı. Mültecileri taşıyan botun batması sonucunda 5 mülteci hayatını kaybetti.

Yunanistan’ın Midilli Adası açıklarında kaçak göçmenleri taşıyan bot battı. Yıl içerisinde çok sayıda botun battığı Ege ve Akdeniz açıklarında yine mülteci botu faciası yaşandı. Mülteci botunun batması sonucunda en az 5 kişi öldü. Atina’dan alınan son bilgilere göre ölü sayısı artabilir. 

CESETLER KIYIYA VURMAYA BAŞLADI
İlk belirlemelere göre bot kazasında 5 kişi hayatını kaybetti. Ancak, Midilli Adası açıklarında cesetlerin kıyıya vurması, kayıp göçmenlerin olduğu ve ölü sayısının artabileceği endişesini de beraberinde getirdi. Kazada kurtulabilen göçmenlerin ise yüzerek Assos civarından Midilli’ye ilerleyecekleri ihtimali üzerinde duruluyor.

HER GÜN ORTALAMA 60 KAÇAK GÖÇMEN YUNANİSTAN’A GEÇMEYE ÇALIŞIYOR
Geçtiğimiz yıl, Avrupa Birliği ile Türkiye arasında imzalanan göçmen anlaşması nedeniyle, mültecilerin Yunanistan’a ve Avrupa’ya geçmesinin önü tamamen kapatılmıştı. Ancak, bu anlaşmaya rağmen göçmenler kaçak yollarla Yunanistan’a geçmeye çalışıyor. Bu kaçak geçme girişimlerinin bir çoğu da ne yazık ki facia ile sonuçlanıyor. Geçtiğimiz yıl, 173 bin kişi kaçak yollarla Ege’den karşıya geçmeyi başardı.

 

Günün Diğer Haberleri