Erdoğan’dan açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan KKTC ziyareti öncesi havalimanında dinlemeler hakkında açıklamalarda bulundu.

GÜNCEL - 2014-09-01 11:51:48

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan KKTC ziyareti öncesi havalimanında dinlemeler hakkında açıklamalarda bulundu. Erdoğan KKTC ziyareti öncesi konuştu. Erdoğan, ‘Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bugüne kadar adil kapsamlı bir neticeyi özleyerek sürdürdüğü görüşmelerde Güney Kıbrıs hiçbir zaman olumlu bir yaklaşımın içinde olmadığını’ söyledi.

 

‘YANAŞMIYORLAR’

Erdoğan, ‘Garantör ülke olarak Yunanistan’ın da çok daha etkili olmasını bekliyoruz. Uzlaşma yönünde irade her zaman Kıbrıs Türk halkı tarafından ortaya koymaktadır. Maalesef karşı taraf uzlaşma yönünde bir irade ortaya koymamıştır’ dedi. Erdoğan, ‘Gerek şahsım gerek hükümetim olarak bütün görüşmelerimizde KKTC insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne dayalı demokratik devlet yapısı ve her geçen gün güçlenen ekonomik yapısıyla doğu Akdeniz için örnek teşkil ediyor’ şeklinde konuştu.


SU VE ELEKTİRİK İŞİ BİTİRYOR

Daha sonra şunları söyledi: ‘Son yıllarda Türkiye’deki gelişmeye paralel yaşanan refah artışıyla KKTC’nin maruz kaldığı tüm haksız kısıtlamalara rağmen Rum tarafıyla olan açığı kapatması bakımından mutluluk vericidir. Birkaç ay içinde suyun deniz altından bağlanması ve sonrasında elektriğin bağlanmasıyla soydaşlarımız daha büyük bir güce kavuşacaklardır.’


Günün Diğer Haberleri