Son Dakika Yeni KHK ile Emniyette Deprem! FETÖ Bağlantısı Olduğu Tespit Edilen 9 Bin 103 Polis Açığa Alındı!

Emniyette adeta deprem yaşanıyor. FETÖ soruşturması kapsamında bir son dakika haberi geldi. FETÖ bağlantısı olduğu belirlenen 9 bin polis açığa alındı.

GÜNCEL - 2017-04-26 23:16:07

Emniyette adeta deprem yaşanıyor. FETÖ soruşturması kapsamında bir son dakika haberi geldi. FETÖ bağlantısı olduğu belirlenen 9 bin polis açığa alındı. 

Bu sabah saatlerinde 81 ilde terör örgütü FETÖ’ye yönelik operasyon düzenlenmiş, FETÖ'nün 1100'den fazla 'mahrem imamı' operasyonlarla gözaltına alınmıştı. Bu haberin ardından bir son dakika haberi daha geldi. Bu defa emniyette deprem gibi operasyon oldu. 

FETÖ BAĞLANTISI BELİRLENEN 9 BİN 103 POLİS AÇIĞA ALINDI
Bu sabah düzenlenen operasyonda FETÖ'nün emniyet yapılanmasını yöneten çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı. Bu akşam saatlerinde flaş bir gelişme yaşandı. Operasyonun ardından Türkiye genelinde 9 bin 103 polis İçişleri Bakanlığı tarafından açığa alındı. Açığa alınan polisler hakkında yapılan açıklamada, “667 sayılı "Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere ilişkin Kanun Hükmünde Kararnamenin" 2'nci maddesinde zikredilen ve milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle 9 bin 103 emniyet teşkilatı mensubunun görevden uzaklaştırıldığı” belirtildi. Açığa alınan polislerin 2 bin 500'ünün İstanbul'da bin 350'sinin Ankara'da görev yaptığı öğrenildi. 

EMNİYET MÜDÜRLERİ DE VAR
Türkiye genelinde açığa alınan polisler arasında 1. Sınıf Emniyet Müdürleri, Emniyet Amirleri yer alıyor. En önemli detay ise açığa alınan polisler arasında özellikle İstihbarat ve terörle mücadele şubelerinde görevli amir ve memur düzeyinde polisler olduğu. 

 

Günün Diğer Haberleri