NATO Genel Sekreteri'nden Türkiye Açıklaması

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg,"Darbe girişimine maruz kalan Türkiye'nin kendini savunma ve darbe arkasındaki kişileri tespit etme hakkı vardır" dedi.

SİYASET - 2017-04-27 17:32:25

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg,"Darbe girişimine maruz kalan Türkiye'nin kendini savunma ve darbe arkasındaki kişileri tesbit etme hakkı vardır"dedi.
 
Malta'nın başkenti Valletta'da yapılan AB Savunma Bakanları toplantısına katılan NATO Genel Sekreteri Stoltenberg,Türkiye için açıklamada bulundu.Türkiye'de dün emniyet teşkilatından 9 binden fazla polis Paralel Devlet Yapılanması irtibatından dolayı açığa alındı.Stoltenberg bu konuya ilişkin şu sözleri sarf etti:"Başarısız  darbe girişimine maruz kalan Türkiye'nin kendini savunma ve bunun arkasındaki  kişileri bulma hakkı var ama bu hukukun üstünlüğüne saygı içinde olmalı."  ifadesini kullandı.
Müttetfiklerimiz arasında Türkiye'nin askeri gücü ABD'nin ardından ikinci sırada yer almaktadır diyen Stoltenberg,
"Türkiye kilit  ortağımız. Bu pek çok nedenden ötürü böyle, gerek jeostratejik gerek her türlü  şiddeti gözlemlediğimiz Irak veSuriye ile sınırı olması gerekse Karadeniz'de  Rusya'ya yakınlığıyla. Türkiye pek çok terör saldırısına maruz kaldı. Başka bir müttefik bu kadarına maruz kalmadı"diyerek sözlerini noktaladı.
Günün Diğer Haberleri