Tunceli'de Operasyon Sonrası Çok Sayıda Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Tunceli'de Kızılmescit ve Aliboğazı bölgelerinde yapılan operasyonda  8 ölü, 1 yaralı, 16 terörist ele geçirildi. Yetkililerin verdiği bilgilere göre 7 kişilik terörist grubun çatışma esnasında teslim olmak isteyenlerin üzerine silahlı başka bir grup tarafından ateş açıldığı öğrenildi.

GÜNCEL - 2017-04-27 18:17:36


Tunceli'de Kızılmescit ve Aliboğazı bölgelerinde yapılan operasyonda  8 ölü, 1 yaralı, 16 terörist ele geçirildi.
Yetkililerin verdiği bilgilere göre 7 kişilik terörist grubun çatışma esnasında teslim olmak isteyenlerin üzerine silahlı başka bir grup tarafından ateş açıldığı öğrenildi.
 
Elde edilen bilgilere göre,Pülümür ilçesinin Kızılmeccit ve Aliboğazı bölgesinde dün gece yarısı bir grup terörist (İHA) insansız hava aracı tarafından tespit edildi. Bölge anında bombalanırken Jandarma Özel Harekat timleri helikopterlerle bölgeye sevk edildi.Tunceli Valiliği'nin açıklamasında 7 teröristin öldürüldüğü bildirildi. Bugün sabah saatlerinden itibaren operasyonu sürdüren JÖH'ler ilk önce bir teröristi ölü ve silahlı olarak ele geçirdi.
Operasyonun devamında bir mağaraya gizlenen teröristleri 1'i yaralı olmak üzere 8 terörist ele geçirildi.Sözde grup liderlerinin kadın olduğu ve hatta yaralı ve sağ yakalanan teröristlerin bazılarının kadın olduğu öğrenildi.Dün geceden beri devam edegelen operasyonda 8'i ölü toplam 16 teröristin ele geçirilidiği bildirildi.Tunceli Valiliği tarafından yapılan ikinci açıklamada sonuç olarak ilimizde yapılan operasyonlarda toplamda,8 terörist ölü, 1 terörist yaralı olmak üzere 7 teröristin teslim olduğu belirtildi.
 
Teslim Olmak İsteyen Gruba Kim Ateş Açtı
Askeri yetkililer bu sabah yapılan operasyon ile ilgili ilginç bir bilgi paylaştı.Yetkililer, çatışmaya giren 7 kişilik terörist grubun, çatışma sırasında bir anda silahlarını bırakarak teslim olmak istemesine rağmen silahlı başka bir grubun da teslim olan gruba ateş açmaya başladığını söyledi. Bunun üzerine güvenlik güçlerinin de silahla teslim olan gruba ateş açmak isteyen terörist gruba silahla karşılık vererek, 7 PKK’lının silahlarıyla birlikte teslim olmasını sağladığını belirtti.
 
Günün Diğer Haberleri