Cumhurbaşkanından yargıya tavsiye

12. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yargı kurumları ve mensupları, yargıyı etki altına almaya çalışan, sirayet etmeye çalışan, ideolojik, siyasi, ve zümrevi gruplara karşı cesur ve dikkatli olmalı" dedi.

GÜNCEL - 2014-09-01 14:12:46

12. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yargı kurumları ve mensupları, yargıyı etki altına almaya çalışan, sirayet etmeye çalışan, ideolojik, siyasi, ve zümrevi gruplara karşı cesur ve  dikkatli olmalı" dedi.

 

 



Seçilmiş 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yargının bağımsızlığı kadar, hatta ondan daha da önemli olan, yargının, yargı kurumları ve yargı mensuplarının tarafsızlığıdır. İdeolojik, Siyasi, zümrevi çıkarları kullanarak yargıya egemen olunması, orada adaletin tecelli etmeyeceğinin açıkça göstergesidir" dedi.


Recep Tayyip Erdoğan, bu yıl ki adli açılış nedeniyle yayımladığı mesajda, Türkiye Cumhuriyeti'nin, son dönemde gerçekleştirilen yenilikler ve her alandaki tarihi nitelikte yatırımlar sayesinde muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefinde önemli mesafe katettiğini belirtti. 


Ülke olarak ilerlemenin, insanın refah ve emniyetini temin ettiği sürece kuvvetli olacağını anlatan Erdoğan, ‘İnsanı merkeze almayan bir kalkınma ve büyüme modelinin, bireye de topluma da huzur getirmeyeceğini’ vurguladı.  Son zamanlarda, demokratik standartların geliştirilmesi, insan hak ve özgürlüklerin alanının genişletilmesi, adaletin hızlı ve güvenilir şekilde tecelli edebilmesi için de tarihi nitelikte adımlar atıldığına ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:


‘Adaletin güvenilir ve hızlı şekilde tecelli edebilmesi, sadece anayasal ve yasal düzenlemelerle, yargıda altyapı yatırımlarıyla mümkün hale gelemez.  Yargı kurumları ve yargı mensuplarının, ülke ve millet ile aynı istikamete bakıyor olmaları, ülkenin istiklal ve refahı adına milletle aynı hissiyatı paylaşıyor olmaları hayati derecede önemlidir. Yargının bağımsızlığı kadar, hatta ondan daha da önemli olan, yargının, yargı kurumları ve yargı mensuplarının tarafsızlığıdır. Siyasi, ideolojik, zümrevi çıkarlar yargıya egemen olursa, orada adaletin tecelli etmeyeceği açıktır.’


Günün Diğer Haberleri